Recreatief sporten tijdens de zomer

Het district Hoboken organiseert zaterdagse sportactiviteiten voor zijn inwoners in juli en augustus. Ze kunnen er gratis kennismaken met verschillende sporten, van darts tot bmx’en, van trampolinespringen over muurklimmen tot voetbal en nog veel meer. Inschrijven kan nu al. Het aantal plaatsen is beperkt.

De Nello Pikkers geven in Nello’s café een les darts aan alle geïnteresseerde Hobokenaars. Op de piste in Wilrijk kunnen bewoners van het district kennismaken met het bmx- en baanwielrennen.
In de loods in Park Spoor Noord – omgedoopt tot sportpretpark Sportopia – kunnen kinderen salto’s maken op de trampoline of voetballen in een opgeblazen bal.
In park Sorghvliedt zijn er twee sessies geocaching. Dat is een buitensport waarbij de spelers een verstopplaats of ‘cache’ moeten vinden met een gps-ontvanger of telefoon.
Op het programma staat ook een initiatie muurklimmen.
Wie graag wandelt, kan een toer van vijf of tien kilometer maken langs Fort 8, het bos van Umicore en park Sorghvliedt.
Wie wil leren vissen, kan zich inschrijven bij de Hobokense Sportvissers. Deze laatste activiteit vindt uitzonderlijk op zondag plaats.
Het volledige programma vindt u hieronder en online: https://beta.antwerpen.be/nieuws/recreatief-sporten-in-de-zomer.

Programma

  • Darts Nello’s café, Kioskplaats 32, Hoboken za 5/7 en 2/8 om 20 uur vanaf 12 jaar
  • Bmx- en baanwielrennen Provinciaal Wielercentrum Antwerpen, Moerelei 117, Wilrijk za 12 en 26/7 van 14 tot 16 uur vanaf 10 jaar (minimumlengte 1,40 m) kledij: lange broek en T-shirt met lange mouwen 
  •  Sportparadijs Sportopia Park Spoor Noord (parkloods), Antwerpen za 19/7 om 14 uur vanaf 10 jaar kledij: sportief, met indoor-sportschoenen
  • Geocaching park Sorghvliedt (aan het kasteel), Hoboken za 9/8, om 10 uur en om 14 uur vanaf 10 jaar
  • Muurklimmen Klimzaal Blok, IJskelderstraat 12, Hoboken za 16/8 van 14 tot 16 uur vanaf 6 jaar kledij: sportief, met indoor-sportschoenen of turnpantoffels
  • Wandeling van 5 of 10 km Clublokaal van atletiekclub HAKI, Hoofdfrontweg 2 (einde van de straat), Hoboken zo 24/8 vanaf 10 uur kledij: stapschoenen nadien zijn er tapas in het clubhuis aan 5 euro 
  • Sportvissen Hengelclub de Hobokense Sportvisser, Hoofdfrontweg 1, Hoboken zo 24/8 van 13 tot 16 uur kinderen van 8 tot 12 jaar (mits begeleiding van een volwassene) breng zelf een stoeltje mee, materiaal om te vissen is voorzien Inschrijvingen Enkel wie in Hoboken woont, kan zich inschrijven voor de activiteiten.
Voor alle activiteiten (behalve sportvissen) mailt u naar sportantenne.hoboken@stad.antwerpen.be.
Vermeld naam, geboortedatum, mailadres en telefoonnummer.
Voor het sportvissen moet u bij de club zelf inschrijven. Vul het contactformulier in op www.hobokense-sportvisser.be (> contactformulier > jeugdinitiatie) of ga langs in de kantine aan de Hoofdfrontweg 1 in Fort 8 (elke dag van 13 tot 19 uur behalve op woensdag).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.