Heeft u al een buurtboom?

De stad lanceert de buurtboom of arbor vicini. Dat is een boom waarvan u als buurtbewoner de boomspiegel verzorgt. U zorgt voor mooie beplanting en verzorgt die het hele jaar door. Elke buurtboom krijgt een herkenbaar fuchsia boomlintje.

Door een buurtboom te markeren met een lintje is het voor stadsmedewerkers duidelijk dat buurtbewoners de beplanting in de boomspiegel onderhouden. Zo worden de plantjes niet per ongeluk verwijderd. Met deze nieuwe actie krijgen bewoners bovendien erkenning voor hun inspanningen om de stad groener te maken.
Bewoners die op een gegeven moment niet meer kunnen instaan voor het onderhoud van de boomspiegel, verwijderen eenvoudig het lintje. Indien stadsmedewerkers merken dat het groen onder een buurtboom niet goed onderhouden wordt, kunnen ook zij het lintje wegnemen.

Verdeelpunten buurtboomlintjes
Opsinjoren deelt de buurtboomlintjes uit. U vindt ze ook in de districtshuizen van Berchem, Borgerhout, Deurne, Hoboken en Merksem.

Opsinjoren
0800 258 25 (gratis nummer)
maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur
opsinjoren@stad.antwerpen.be
www.antwerpen.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.