LEGO-maquette cultuur-en jeugdcentrum Hoboken

Het bestaande kasteel en koetshof van park Gravenhof in Hoboken worden grondig gerenoveerd. Naar aanleiding daarvan werd in het Gravenhof een LEGO-maquette van Dirk Denoyelle onthuld van het nieuwe cultuur- en jeugdcentrum. De opening van de renovatiewerken in het Gravenhof is voorzien in het najaar van 2015.
Het gerenoveerde Gravenhof zal verschillende functies huisvesten zoals administratieve lokalen voor medewerkers van de cultuur- en jeugddienst, vergaderruimtes, knutselateliers, een multimedialokaal, een kooklokaal en een café. Het koetshuis zal gebruikt worden als opslagruimte voor technisch materiaal voor de aanpalende theaterzaal.

Maquette van Dirk Denoyelle

Bovenop de renovatiewerken komt er ook een nieuwbouw die als polyvalente theaterzaal tussen de twee bestaande gebouwen wordt opgetrokken. De zaal krijgt een uitschuifbare tribune met 154 zitplaatsen, theaterinfrastructuur en is multifunctioneel inzetbaar voor gebruik door verschillende verenigingen. Een glazen gang verbindt de theaterzaal met het bestaande kasteel.  In die tussenruimte bevindt zich ook de foyer die het hart vormt van het cultuur- en jeugdcentrum. De ruimte biedt bovendien de mogelijkheid om kleinschalige activiteiten te organiseren. De wand tussen de foyer en de theaterzaal is bovendien mobiel, waardoor de twee ruimtes tot een doorlopende ruimte kunnen worden omgevormd.
Hobokenaar Dirk Denoyelle is verantwoordelijk voor de realisatie van de LEGO-maquette van het Gravenhof-project. Hij is wereldwijd een van de twaalf erkende LEGO Cetrtified Professionals. De maquette is te bewonderen in de bibliotheek in UiThuis Hoboken, van dinsdag tot donderdag van 10u tot 20u en op vrijdag en zaterdag van 10u tot 17u.
Bekijk het volledige artikel op architectura.be.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.