Expo 64 – HuMiD Abstract

Huguette Van Havre, Diane De Moor en Miel Derkinderen zijn studenten aan de Academie Hoboken Beeldende Kunsten. Hun raakvlak is het abstract karakter van hun werk en de suggestie naar land- en townships.
Huguette begint vanuit een vrije compositie die ze bewerkt tot een evenwichtig geheel. De sfeer, soms dreigend of angstig, soms eenvoudig of rustig, wordt bepaald door haar gevoelsmoment. De associatie met een landschap is nooit veraf.
Miel begint meestal vanuit zelfgemaakte beelden. Met schetsontwerpen maakt hij het beeld abstract en bewerkt het tot een eigenzinnige compositie. Transparante achtergronden en diverse structuurvlakken met felle kleurschakeringen en suggestieve lijnen vormen gelaagde, soms industrieel ogende, composities.
Diane ontwikkelt schilderijen vanuit een combinatie van beelden op een mood board. Het einddoel is niet voorspelbaar. Tijdens het proces ontstaat, door een voortdurende mutatie van materiaal, kleur, vormen en vlekken, een abstract schilderij. Techniek en po√ęzie versmelten in een spontane uitvoering.
Di 1 juli t.e.m. za 30 augustus tijdens de openingsuren van de bibliotheek.
UiThuis, Kapelstraat 64
Gratis

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.