Natuurpunt bouwt KBC-toren om tot natuurgebied

Ontdek de natuur in ‘t stad
Natuurpunt wil de Antwerpenaren uitnodigen om deze zomer de natuur te ontdekken in en rond hun stad. Vanaf zaterdag 5 juli opent de natuurvereniging een pop-upshop vlak bij de Groenplaats en de Meir, op de benedenverdieping van de KBC-toren. Naast een winkel met natuurproducten zal de pop-up de hele zomer lang dé uitvalsbasis zijn om de Antwerpse natuur te ontdekken via fototentoonstellingen, de panoramazaal en verrassende natuurwandelingen.
Onder het motto “Ontdek de natuur in ‘t stad” wil Natuurpunt deze zomer tonen dat er meer natuur in de stad is dan je zou denken. De vereniging stelde een Antwerpse wandelgids samen, die bezoekers via 7 natuurwandelingen langs de mooiste natuurplekjes in en rond Antwerpen loodst. De wandelingen gaan door in natuurgebieden als de Hobokense polder en Klein-Zwitserland, maar ook op plekken waar je niet meteen veel natuur zou verwachten: in de binnenstad, langs de oude haven. De pop-upshop wordt helemaal ingericht als natuurgebied met bomen, gras en (knuffelversies van) wilde dieren. Via foto’s en informatiepanelen in de shop kunnen bezoekers binnen ontdekken hoe ze buiten meer kunnen zien.  
Daarnaast zal in de shop ook “Natuur vanuit de hemel”, de fototentoonstelling van landschapsfotograaf Wouter Pattyn te bewonderen zijn. Pattyn maakte de foto’s terwijl hij met een paramotor boven Vlaamse natuurgebieden zweefde. Op die manier tonen zijn foto’s verrassende natuurlijke structuren op de linkerscheldeoever, vlak bij de haven.   

Op 12/7, 26/7,  9/8, 23/8 zullen de bezoekers ook zelf de natuur kunnen ontdekken vanuit de hoogte. Op de 26ste verdieping van het KBC-gebouw, in de befaamde panoramazaal, toont een gids van Natuurpunt de stadsnatuur vanuit vogelperspectief.

Meer informatie over de verschillende activiteiten en inschrijven kan via www.natuurpunt.be/antwerpen. Wie deze zomer lid wordt van Natuurpunt, ontvangt de Antwerpse wandelgids gratis en wordt daarnaast ook getrakteerd op een familieboottocht naar de Hobokense polder op zondag 28 september.
 Contact: Hendrik Moeremans (Natuurpunt) –  0490 657 996

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.