Grote interesse voor huizen en appartementen op Groen Zuid

De verkoop van fase één op Groen Zuid in Hoboken loopt als een trein. Al 30% van het aanbod is verkocht. 50% van de eengezinswoningen en een kwart van de appartementen heeft een eigenaar gevonden. De bouw van de woningen en appartementen gaat in het voorjaar van 2015 van start. In 2017 verwelkomt Groen Zuid zijn eerste bewoners.

Het aanbod van huizen en appartementen is heel divers. Zo zijn er op Groen Zuid charmante rijhuizen met drie slaapkamers en een tuintje (beschikbaar vanaf 219 500 euro*). Daarnaast vind je er ruime rijwoningen met drie slaapkamers en een tuin die aansluit op het groene gemeenschappelijke binnengebied. Het aanbod wordt vervolledigd door herenhuizen met drie of vier slaapkamers, een tuin en eventueel een inpandige garage. Deze huizen zijn te koop vanaf 269 500 euro*.

En ook in het aanbod appartementen kan iedereen zijn gading vinden: op Groen Zuid vind je zeer betaalbare appartementen met één (vanaf 124 000 euro*) of twee slaapkamers (vanaf 149 500 euro*), maar ook zeer ruime (park)appartementen met drie slaapkamers en een groot terras (vanaf 174.500 euro*), allemaal heel divers qua oppervlakte en indeling.

Groen Zuid trekt een jong kopersprofiel aan. Een derde van de kopers is 35 of jonger en 70% is jonger dan 50. De overgrote meerderheid zijn koppels, de helft met kinderen en de helft zonder. “Groen Zuid trekt duidelijk een jong publiek aan. Voor jonge gezinnen is Groen Zuid dan ook de ideale woonplaats: de wijk is autoluw, kinderen hebben er een speeltuin in het buurtpark en met het groene binnengebied is er een afsluitbare speelruimte”, aldus Peter Leyssens. Ook de ligging maakt de nieuwe woonwijk bijzonder aantrekkelijk. De A12 en E19 liggen vlakbij, er zijn frequente trams naar het stadscentrum van Antwerpen en een kwartiertje rijden langs de kaaien voert je naar het Antwerpse Zuid en de binnenstad. Een fietspad dwars doorheen de wijk verbindt het centrum van Hoboken via een nieuwe fietstunnel en het natuurgebied Hobokense Polder met de oevers van de Schelde.

Erwin Mariën en zijn vriendin kochten een woning op Groen Zuid: “Mijn vriendin en ik waren op zoek naar een eigen stek hier in de buurt omdat we Hoboken een leuke plek vinden om te wonen. Toen we op Groen Zuid botsten waren we allebei meteen verkocht. Groen Zuid is perfect gelegen, dicht bij het centrum, openbaar vervoer en het station. Vooral het groene aspect van Groen Zuid en de prijzen spraken ons aan. We hebben niet lang getwijfeld en tekenden voor een van de acht ‘Hofkes’. Onze tuin zal uitkomen op de gemeenschappelijke binnentuin wat het gemeenschapsleven stimuleert, daar houden we wel van.”
Bron: Newsengine

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.