Camping Louisa 2014

Op vier woensdagen in augustus kunnen muziekliefhebbers terecht op Camping Louisa in het Hobokense park Sorghvliedt (Marneflaan 3). Er zijn gratis live-optredens en straattheater en wie zin heeft, kan er ook een hapje eten aan de retrofrituur.

Foto: Puntstudiohoboken.be

Vanaf 19 uur opent de camping en kan je een hapje eten bij het welbekende retro-frituur “Het Frietfestijn”. Vanaf 20 uur starten de live optredens, aansluitend volgt de straattheater act. De camping sluit om 24 uur.

Woensdag 06 augustus

O’Harras XL
“Californische surf met Spaanse flamenco, Texaanse rockabilly, Jamaicaanse ska, een Nashville-twang en een Vlaamse punkattitude. Men zou van minder als een skippybal over de vloer beginnen stuiteren.
Fifty Foot Combo
Het verhaal van Fifty Foot Combo is uniek in België. Sinds de oorsprong van de groep, kunnen ze op een trouwe en snelgroeiende fanbasis rekenen. Eind jaren ’90 kwam hun eerste album Go Hunting uit, dat door velen de hemel werd in geprezen. De band kende ook internationale successen: ze werden steeds bekender en traden ook live meer op. Hun zogenaamde Monstrophonic Sound werd geboren. Hun sterke liveshows waren ongeziene fenomenen. Garage, surf fuzz, exotica en horror maken van Fifty Foot Combo een aanstekelijke ervaring die je nooit zal vergeten. Niemand kan ontkennen dat het een van de heetste Belgische live-acts is en ze worden alleen maar beter. Glad, maar ook trashy, wild, opwindend en stijlvol. Ondertussen heeft de groep heel Europa al rondgetoerd en op de meest prestigieuze podia gespeeld. Albums zoals Evil A Gogo, Strike en Caffeine zijn enorm verslavend. En toch, ze blijven hun instrumentale GoGo sounds over de hele wereld verspreiden.
Onlangs bracht de band ook een nieuwe 7″ single EP uit, met niemand minder dan Reverend Beatman, de Zwitserse zanger, gitarist, performer en eigenaar van Voodoo Rhythm Records. De plaat is een limited edition waarvan slechts 500 exemplaren verkrijgbaar zullen zijn via Drunkabilly Records.
Hopla Circus met Face to Fake (la Lucha Libre)
‘Face to Fake’ is een theatraal spektakel dat zijn inspiratie vindt in de wereld van la Lucha Libre, de gekostumeerde catch-gevechten die in Mexico bijzonder populair zijn. De voorstelling speelt zich af ‘in de ring’ met de archetypische gemaskerde personages, versterkt door de kleuren en geluiden van de populaire Mexicaanse cultuur en verankerd in de kermiswereld.

Woensdag 13 augustus

Slongs Dievanongs ft. Sista Flex
Slongs Dievanongs, Antwerpse rapster met Griekse roots, maakt deel uit van de bekende rapgroep Halve Neuro, die het graag heeft over luchtige onderwerpen, zoals rijden met de fiets en shoppen in de Aldi. De flamboyante stijl van Dievanongs doet sterk denken aan het archetype van de bling-bling hiphop dames zoals Lil’Kim en Foxy Brown.
Slongs Dievanongs is de Queen Bee van de Belgische hiphop, laat daar geen twijfel over bestaan! Na jarenlang haar skills geperfectioneerd te hebben, besprong ze het podium als een hete tijgerin. Halve Neuro en de Zologie zijn haar familie, en het publiek is er om in te pakken. Rhymen, zingen, dansen, opzwepen… Dievanongs kan het allemaal
ZuleMax
12 muzikantes, 12 vrouwen, 6 nationaliteiten: dat is ZULEMAX, een band opgericht door de in Antwerpen residerende Cubaanse bandleider, fluitiste, percussioniste, zangeres en songwriter Zulema Hechavarria Blanco.
In Havana was Zulema gespecialiseerd in Cubaanse volksmuziek, in België speelde ze met o.a. Zap Mama, Helmut Lotti, Raymond van het Groenewoud en het legendarische El Tattoo del Tigre.
Met ZULEMAX wil Zulema de vrouw op de muzikale voorgrond plaatsen, met als grote troeven een hoogst aanstekelijke levensvreugde, zinderende stemmen en betoverende instrumenten. Echte muzikale guerrilleras dus, en dit op de Cubaanse ritmes van de chachacha, guaguanco en salsa.
Met een mega-blazerssectie, pittige percussionistas en zangeressen die dansen als de be(e)sten, zetten deze 12 vurige vrouwen elk podium in lichterlaaie.
Voeg hier nog een flinke dosis Caribische humor, onuitputtelijke energie en vrouwelijke charme aan toe en je hebt de perfecte cocktail voor een stomend en zwoel concert.
ZULEMAX: opzwepende salsa, guaguanco en chachacha door 12 vurige latin-guerrilleras, een all female latin-orkest met de rijke en vurige sound van de authentieke Cubaanse salsa. Uniek in Europa.
“The power of the woman on stage, times twelve!”
Les Triplettes
Drie jonge vrouwen verwelkomen het publiek in hun kleine wereld.
Een wereld vol glitters en aarde, humor en zwartgalligheid, liefde en dood, proberen Nina, Frida en Marlene hun balans te vinden. Hun balans in het leven, in de liefde, in verdriet en naar elkaar toe.
Met houten palen, gebroken glas, scherpe messen en een enorme spaghetti van lichamen, onthullen deze drie dames langzaam hun geheimen.
Les Triplettes verwelkomen je in een intrigerende voorstelling die verbazingwekkende nouveau cirque acts mixt met een glamoursfeer uit de jaren ’20.

Woensdag 20 augustus

 

ABBA GOLD: Still the best Abba Live Tribute today!
ABBA had alles wat een band zich wensen kan: fantastische liedjes, geweldige muzikanten en dito show, plus twee mooie dames met gouden stemmen!
Logisch dat ABBA populairder is dan ooit, meer dan dertig jaar nadat de formatie op het wereldtoneel is verschenen! Niet voor niets dat zo veel muzikanten repertoire van ABBA hebben gespeeld. Het is een masterclass in popmuziek.
Niet veel zangeressen halen de hoge en lage tonen die Agnetha en Frida wisten te bereiken. En zeker niet met de souplesse en kwaliteit die zij hadden en die ook hun muziek bezat. Het was indertijd baanbrekende muziek van Bjorn en Benny die overigens nog steeds volop gekopieerd en ‘geleend’ wordt in hedendaagse po
pliedjes.
ABBA GOLD is een hommage aan de muziek van ABBA in zijn originele vorm: twee vrouwen, fantastische liedjes en een rock-‘n-rollband die niet te versmaden is!
Met originele leden uit de cast van de Mamma Mia musical London !
Op ABBA : Thank You For The Music! Het wordt een waar feest met alle klassiekers ‘Dancing Queen’, ‘The Winner Takes It All’, ‘Waterloo’, ‘Take A Chance On Me’ … en zoveel meer !
Cirque Démocratique de la Belgique
In ‘Le Cirque Démocratique de la Belgique’ kan het publiek stemmen en meebeslissen over vorm én inhoud. Uiterlijk is het een cabaretvoorstelling waarin alles mogelijk lijkt, van een jongleernummer met een 24-delig servies, over een tapdansnummer met skibotten tot een duik van vier meter hoog in een zwembadje van 30 centimeter diep. Inhoudelijk is het een humoristisch onderzoek naar de grenzen van de democratie en de dictatoriale neigingen van de meerderheid. Met en van: Bram Dobbelaere, Sander De Cuyper, Gab Bondewel.

Woensdag 27 augustus

We are Not Lou Reed,  We (almost) love LOU
Lou. Meer was niet nodig om te weten over wie je het had: Lou Reed, de donkere peetvader van de alternatieve rock. De stichter van The Velvet Underground en protégé van Andy Warhol. De schrijver van Walk on the Wilde Side, Heroin, Perfect Day, Vicious, Sweet Jane, etc. We Are Not Lou Reed brengt hulde aan de onlangs overleden rock- ‘n’-roll animal. Ze brengen hem weer tot leven in zijn volle decadente glorie. Met een intieme show die ons naar de jaren 70 voert. En met een keuze aan songs uit de Velvet-periode en topalbums als Berlin, Transformer, Sally Can’t Dance, Street Hassle en Coney Island Baby. Performer Tom Hannes, die in vorige producties David Byrne en David Bowie belichaamde, kruipt deze keer akelig nauw in de huid van de jonge Lou Reed. Geruggesteund door een briesende band.
Dit concert gaat op 19 september in première in de Roma.  ‘Almost’ dus …, de show zal nog niet helemaal klaar zijn op de Camping maar toch.  Hoboken is gaan houden van deze ‘bende’.  Hun vorige doortochten met Bowie en Talking Heads waren onvergetelijk.  De liefde is wederzijds, ze komen terug voor een try-out.
Flying Horseman
De nieuwe Flying Horseman – hun derde – sijpelt je oren binnen op het ritme van een verzengende zomerdag. Terwijl voorganger “Twist” nog de sfeer opriep van een donker woud heeft “City Same City” zijn wortels in de woestijn. Elke track baadt in een dreigend licht, je voelt het onweer in de lucht hangen.
Drijvend op een ritmesectie die tegelijkertijd speels, uitgebeend en percussief is, volgen de songs de logica van een rivier, enkel gehoorzamend aan hun eigen wetten. Wispelturig en heerlijk eigenwijs roept het geheel herinneringen op aan andere volstrekt unieke muziekmakers (het vroege Fleetwood Mac, het late Talk Talk, Brian Eno, Talking Heads, Joy Division). Ook een Afrikaanse invloed, met name Malinese desert blues, komt bovendrijven.

Bron: Uithuishoboken.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.