Charly Belair in Breughelhof

Charlie Belair, bekend van de band Blue Blot en de hit ‘No, No, No’ maakte 10 jarige leeftijd zijn entree in de wereld van de showbizz. Na slechts 3 maanden gitaar te spelen stond Charlie al solo op het podium. Al op 13 jarige leeftijd had Charlie zijn eerste 7 koppige cover-band gevormd.
Zijn vader stuurde hem naar balletschool om zo de basis van de dans onder de knie te krijgen. Dit bleek erg nuttig want begin jaren ’70 speelde hij mee in musicals als Hair, Jesus Christ Superstar in België, Frankrijk, Griekenland en Duitsland.

Als hij François Glorieux ontmoet wordt Charlie gevraagd om zich toe te voegen aan zijn Panoramic Trio als gitarist en percussionist om in heel Europa op te treden.
Op 17 jarige leeftijd begon Charlie zelf liedjes te schrijven maar deze werden pas enkele jaren later opgenomen. Charlie schreef liedjes voor zijn eerste album, Boogie Boy. Later, toen hij Blue Blot had opgericht schreef hij ook enkele nummer voor hun eerste album, Shopping For Love, waarvan ‘No, No, No’ het meest bekende nummer is.

Begin Jaren ’90 begint Charlie zijn eigen artiestenbureau en organiseert Charlie o.a. evenementen. Zo begon een samenwerking met bijvoorbeeld Toots Thielemans, Hot Chocolate en Status Quo. Maar na 10 jaar komt hier een eind aan door gevolgen van een ‘burnout’. Charlie vertrekt naar Botswana om hiervan te herstellen. Hier heeft hij gewerkt als vrijwilliger om gehandicapte kinderen te helpen. Terwijl Charlie dit doet besloot de Belgische televisie hier een documentaire over te maken en alsook het AIDS probleem dat daar speelt. Ook kwamen de invloeden van de hulp van mensen zoals Charlie aan bod.
Eenmaal thuis staat hij weer op het podium en schrijft hij weer liedjes. In 2010 organiseert Charlie een showcase om een aantal nieuwe nummers uit te proberen. Maar zijn liedjes komen pas echt tot leven nadat Charlie zijn oude vriend Jo Cassiers weer tegen het lijf loopt.

Charlie Belair nodigt al zijn Hobokense fans uit voor een rëunie met optreden.

Wanneer: Zondag 14 september, 14u – 16. Deuren open vanaf 13u.
Waar: Breughelhof, Sint-Bernardsesteenweg 884
Gratis inkom.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.