5 tips voor het Jaarmarktweekend

Er valt weer heel wat te beleven tijdens het Jaarmarktweekend op zondag 21 en maandag 22 september.

Foto: Puntstudio Hoboken

Vijf hoogtepunten op een rij!
1. Boucherie Bacul
Op de hoek van de Kapelstraat en de Kioskplaats staat Boucherie Bacul, een ouderwets slagerskraam … zonder vlees. Wat ze dan wel verkopen, ontdekt u ter plaatse. Al valt dat niet meteen op. Wie de vreemde uitbaters van dit wondere kraam zijn? De tweelingzusters Bacul en hun ietwat onhandige broers André en Marcel. Zij zullen de mensen naar hun slagerij lokken tijdens de jaarmarkt.
2. Hoboken Rockt
Voor de eerste keer is er Hoboken Rockt in park Sorghvliedt. Hoofdact is de Hobokense covergroep Shift-Lock. Deze zeskoppige band steekt tal van leuke medleys in elkaar en verzint daar een hele show bij. Zowel oudere klassiekers als hedendaagse toppers hebben een plaats in hun set.
3. Expo over WO I
In de Onze-Lieve-Vrouwekerk kan u gaan kijken naar een gratis tentoonstelling over de Groote Oorlog in Hoboken. Drie jaar lang verzamelde de Heemkundige Kring foto’s, documenten en voorwerpen
over de Eerste Wereldoorlog en de impact ervan op de inwoners. Op de expo maakt u kennis met de bezetting
en, bijgevolg, de honger en de miserie die steeds erger werd. Ook de schade door bombardementen en de ontbering van de Hobokense soldaten aan het front ziet u terug op fotomateriaal.
4. Aquashow
U kan even langs de aquashow van aquariumclub Gracilis lopen aan de Lelieplaats. Een jury keurt vooraf de showbakken. Ze letten op de vissen, de planten, de stenen, de inrichting van de natuurlijke biotoop en het esthetische aspect.
5. Ambachten- en verenigingenmarkt
Op de ambachtenmarkt aan de Kioskplaats kan u oude beroepen bekijken zoals spinnen, weven, klompen maken en vazen beschilderen. De verenigingenmarkt toont u een breed aanbod van Hobokense verenigingen en waar u bij kan aansluiten om in uw vrije tijd een hobby of sport uit te oefenen.
Praktisch
​Jaarmarktweekend in het centrum van Hoboken op zondag 21 en maandag 22 september.
Meer info
Gina Van Gheem
kasteel Sorghvliedt
Marneflaan 3
tel. 03 338 30 56

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.