Hobokense jongeren in nieuwe TV-reeks

Vanaf 2 september kan u op één kijken naar Buitengewoon, waarin jongeren met een beperking hun verhaal vertellen vanuit hun eigen leefwereld, met de focus op wat ze allemaal wél kunnen.
In de eerste aflevering volgen we twee Hobokense jongeren. Evy, 17 jaar, die met een mentale en fysieke handicap worstelt. En Kenley, 20 jaar, die autisme heeft.

Evy werd als baby geopereerd aan een tumor in haar hoofd. Het redde haar leven, maar ze draagt er nog steeds de gevolgen van. Ze loopt een beetje mank en heeft soms last van epilepsieaanvallen. Ook haar geheugen laat haar af en toe in de steek. Dit jaar staat ze voor een belangrijke keuze. Wil ze niet langer mank lopen, dan moet ze dit jaar nog onder het mes. Evy kijkt er met weinig zin tegenaan. Ze zal voor een lange periode in het ziekenhuis moeten blijven en de chirurg voorspelt geen gemakkelijke ingreep.
Evy staat aan het begin van een lange lijdensweg, die er hopelijk voor zal zorgen dat ze ooit “normaal” kan stappen.

Kenley draagt de stempel “autisme” en dat is voor hem een last om te dragen. Zoals elke jongen van zijn leeftijd droomt hij van een job. Het liefst van al wil hij treinconducteur worden, maar daarvoor staat zijn beperking hem te veel in de weg. Zijn toekomst is op zijn minst onduidelijk. Wat na zijn schoolcarrière? Kan hij terecht in een dagcentrum? Opvangcentra in Vlaanderen kampen echter met een acuut plaatsgebrek. Voor Kenley en zijn klasgenoten zit er wellicht niets anders op dan tot hun 23e op de schoolbanken te blijven zitten…

Kenley staat echter positief in het leven en hoopt voornamelijk niet langer gestigmatiseerd te worden.
Bron: een.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.