Ontdek het oorlogsgeheugen van Antwerpen op het Schoonselhof

Vanaf 29 augustus kan u aan de hand van een gratis openluchttentoonstelling op begraafplaats Schoonselhof het oorlogsgeheugen van Antwerpen ontdekken. De militaire slachtoffers die er begraven zijn geven hun geheimen nog prijs tot 28 februari.

Het Schoonselhof is het geheugen van Antwerpen. Op deze begraafplaats, met zijn 84 hectaren de grootste van het land, vind je de geschiedenis van onze stad terug in het levensverhaal van grote en kleine mensen. De
Duitse soldaat Otto Zschocke werd er als eerste begraven op rij 1, nummer 1.
Zijn verhaal en dat van de vele andere militaire slachtoffers kan u ontdekken op een openluchttentoonstelling op het militair ereperk van het Antwerpse Père Lachaise.
Al wandelend maakt u kennis met de vergeten verhalen van soldaten, korporaals en majoors uit heel de wereld die 100 jaar geleden sneuvelden tijdens de Groote Oorlog. Het wordt een unieke ontdekking van een buitengewoon stukje Antwerpse geschiedenis op het Schoonselhof.
Waar: Schoonselhof, Krijgsbaan, 2610 Wilrijk
Wanneer: vanaf 29 augustus 2014 tot 28 februari 2015, elke dag van 8.30 tot 19.30 uur (zomertijd) en van 8.30 tot 17.30 uur (wintertijd)
Prijs: Gratis
Geleide wandelingen mogelijk op aanvraag: 03 665 02 19

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.