OMD 2014: De Wolkammerij Bedrijvencentrum en wollige schaapjes

® Toon Grobet

‘Kammers’ waren in de 18de en 19de eeuw de best betaalde textielwerkers. Deze industriële site van 6ha uit de jaren 1880 werd verhuurd aan de A.G. Leipziger Wollkämmerei. Bij het uitbreken van WO I lag de productie stil en in 1918 werd het bedrijf overgenomen. Na de liquidatie in 1971 zijn de gebouwen ingepalmd door een scheepswerf. Het fabrieksgebouw is nu omgevormd tot een kantoor dat jonge bedrijven helpt om duurzaam te groeien. Kom dit monument vrij ontdekken tussen 11u en 18u.

Wollige schaapjes
In de tuin van deze oude wolfabriek staan schapen. Met hun wol gaan we aan het werk. We maken doorlopend van 10u-18u pomponnetjes, we breien… Kom de schaapjes aaien en met ons mee knutselen. Geschikt vanaf de kleuterleeftijd.

Wanneer: Open Monumentendag , 14 september 2014
Waar: Adolf Greinerstraat 12, Hoboken
Toegankelijkheid: er is een hellend vlak of lift voorzien.
openmonumenten.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.