Beelden in park Broydenborg

Dit najaar krijgt het district Hoboken twee beelden van het Middelheimmuseum in langdurig bruikleen. De beelden krijgen een plaats in park Broydenborg en zijn te bewonderen vanaf vrijdag 10 oktober tot donderdag 27 november 2014.

Vertical-Lyrical-White

Het beeld van de Belgische kunstenaar Madeleine Forani (°1916-1976) stelt ‘Tijl Uilenspiegel en Nele’ voor. Forani maakte het bronzen beeld in 1949. Het is een dubbel beeld: aan de ene kant zien we Tijl Uilenspiegel, aan de andere kant zijn zoogzuster Nele.
Het tweede beeld is van de Sloveense kunstenaar Slavko Tihec (°1928-1993). ‘Vertical-Lyrical-White’ (1966) is gemaakt van aluminium lasstaven en staat op een piramidale voet waarop een ovaalvormige schijf is bevestigd. Het lijkt op een reusachtige bloem of aureool en werpt een brug tussen techniek en natuur.
Twee expozuilen naast de beelden geven informatie over de beelden en over beide kunstenaars.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.