OMD 2014: Kasteel Schoonselhof

Het beschermde kasteel Schoonselhof ondergaat binnenkort een grondige restauratie en wordt herbestemd. Zowel het interieur als de buitenkant worden maximaal gerestaureerd, met als uitgangspunt de periode 1830 tot 1835

Het kasteel ontstond in de 16de eeuw als ‘huis van plaisantie’ waar verschillende rijke kooplui en adelijke families verbleven tijdens weekends en zomermaanden. Het huidige neo-classicistische kasteel dateert van het begin van de 19de eeuw.
Het domein heeft een grote landschappelijke waarde als tuin en park, en kreeg door de aanleg als begraafplaats in de 20ste eeuw eveneens een belangrijke religieus-spirituele waarde. De begraafplaats werd aangelegd naar ontwerp van A. van Mechelen, die zijn ontwerp grotendeels baseerde op de bekende tuinarchitect Jules Janlet en de ingenieur-architect Marcel Schmitz.
Je krijgt tijdens een unieke rondleiding uitleg door twee rechtstreeks betrokken specialisten over zowel de geschiedenis als de architectuur, en je ontdekt hoe het kasteel eruitzag en zal zien.
Opengestelde delen: gelijkvloerse verdieping
Openingsuren: bezoek enkel o.l.v. een gids
Gidsbeurten: 11u, 12u, 14.30u en 15.30u (gidsbeurten o.a. door architect Stefan Braun).
Reserveren: voor 12/09/2014 op het nummer 03 221 13 33. Reserveren is noodzakelijk!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.