Stroomonderbrekingen voor Hoboken deze winter?

Elia, de beheerder van het stroomvervoernet heeft een globaal afschakelplan uitgewerkt dat automatisch kan worden geactiveerd in geval van incident op het netwerk of manueel in geval van schaarste. In ieder geval heeft zo’n afschakelprocedure als doel een groot onevenwicht van het netwerk te vermijden dat een algemene black-out van de elektriciteitsbevoorrading van het land zou kunnen veroorzaken.

In geval van tekort, zou een dergelijk afschakelplan enkel toegepast worden door de regering bij extreme nood en indien alle andere maatregelen ter vermindering van het verbruik niet voldoen.

Dit betekent dat de regering op de vooravond van een eventueel tekort zou kunnen beslissen welke gebieden zonder stroom zullen worden gezet tijdens de verbruiksspitsuren teneinde een algemene black-out te vermijden. In een dergelijke toestand zouden de prioritaire gebruikers (ziekenhuizen, nooddiensten, …) verder bevoorraad worden, zelfs als ze zich in een afgeschakelde zone bevinden. De stroomonderbrekingen zouden sowieso maar enkele uren op het einde van de dag plaatsvinden.

Hoboken behoort tot de weinige gelukkigen die deze winter niet zonder stroom zullen vallen. Dit omdat we over geen afschakelbare cabines beschikken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.