Doe het eens vrijwillig: Bibliotheekmedewerker Zorgbib

De Zorgbibwerking houdt in dat (een ploeg) vrijwilligers op regelmatige basis de uitleen verzorgen aan de patiënten of bewoners van woon- en zorgcentra, ziekenhuizen, psychiatrische centra, … .
 Daarvoor gaan ze wekelijks of om de veertien dagen op pad met een boekenkar vol boeken, strips, informatieve werken, films of CD’s. Sommige vrijwilligers lezen voor aan ouderen, vertellen verhalen aan kinderen…

De tijd die je in Zorgbib wil investeren kan je zelf bepalen (bvb. wekelijks op donderdagnamiddag, veertiendaags op zaterdagvoormiddag,…). Belangrijk is echter te vermelden dat de continuïteit van onze werking erg belangrijk is. Patiënten of bewoners in instellingen rekenen immers op het bezoekje en kijken uit naar de komst van de Zorgbibvrijwilligers. Het is dan ook belangrijk dat vrijwilligers die zich willen engageren bij Zorgbib dit voor een langere periode kunnen/willen doen.
Tenslotte nog even vermelden dat Zorgbib haar vrijwilligers selecteert ongeacht hun afkomst, huidskleur, geslacht of leeftijd.
Talenkennis: Nederlands moeilijk|Nederlands vloeiend
Plaats van tewerkstelling: 2660 Hoboken
Werktijden: kantooruren, regelmatig, doorlopende opdracht
Contact: Sofie Luyckx, 015/44 35 57, sofie.luyckx@rodekruis.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.