Opening scoutslokalen Zaoeja

Vandaag werden de nieuwe scoutslokalen voor de Hobokense scouts Zaoeja ( naam staat voor: ‘Huisje waar men de nacht of de dag veilig door kan brengen’) officieel geopend. De stad ondersteunde de bouw ervan met subsidies.

De scoutsgroep Zaoeja bestaat al sinds 1976. De oude lokalen waren aan vervanging toe.
Er werd voor gekozen nieuwe gebouwen te plaatsen op dezelfde locatie (naast het voetbalveld aan de Klaverbladdreef in Wilrijk) in plaats van de oude te vervangen.
De totale kostprijs van de nieuwe lokalen bedraagt 424 968 euro. De scoutsgroep ontving hiervoor 297 478 euro aan subsidies van de stad Antwerpen. Omdat de veiligheid van jeugdwerklokalen heel erg belangrijk is voor de stad, ondersteunt ze erkende jeugdverenigingen die hun lokalen willen verbeteren of nieuwe lokalen willen bouwen, via subsidies. Het overige bedrag kregen de scouts bij elkaar via sponsoring en jeugdwerkacties.
Op initiatief van de vzw Zaoeja zullen de nieuwe lokalen in de toekomst ook beschikbaar gesteld worden aan heel wat organisaties en verenigingen uit de buurt, zoals Wilrijkse Duikclub, Just-Kidding (organiseert zwemlessen en sportkampen voor kinderen), Jeugdraad Hoboken, Antwerpse Galgo-vrienden (wandelclub voor Spaanse windhonden), Voetbalclub Berkenrode, andere jeugdbewegingen (o.m. Scoutsgroep 2646, Gewest ZAC – Chiro), Westvleterencafé (ten voordele van project voor kansarmen in Tampouy, Burkina Faso), VZW ADV (organisator rommelmarkten) en VZW Kaïn (organisator jaarlijks integratiekamp voor kinderen van 6 tot 13 jaar).

www.hoboken.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.