Start heraanleg Distelvinklaan

Op maandag 22 september worden de Distelvinklaan en een stukje van de Oudstrijderslaan heraangelegd. In de Distelvinklaan wordt voornamelijk de verkeersveiligheid aan de schoolpoort verhoogd. Gedurende de werken zal de straat volledig afgesloten zijn. Tegen eind november gaat de straat voorlopig open voor plaatselijk verkeer. Tegen kerst is de volledige straat afgewerkt en open voor alle verkeer.

In de Distelvinklaan aan de schoolomgeving wordt een verkeersbegeleidende ingreep gedaan om de verkeersveiligheid aan de schoolpoort te verhogen. Er komt een verkeersplateau met oversteekplaats en bredere voetpaden. De straat wordt aangepast aan zone 30. In de Oudstrijderslaan wordt de middenberm verlengd om het kruispunt te verkleinen.
De Distelvinklaan wordt tijdens de werken volledig afgesloten van de Krijgsbaan tot net vóór het kruispunt met de Oudstrijderslaan. Eén van de voetpaden blijft wel steeds bereikbaar.
Tegen eind november wordt de straat voorlopig geopend, maar alleen voor plaatselijk verkeer. Op hetzelfde moment wordt het kruispunt met de Oudstrijderslaan afgesloten. Er wordt in een omleiding voorzien. Uiteindelijk worden de straat en het kruispunt definitief geasfalteerd, waarvoor alles opnieuw enkele dagen wordt afgesloten.
Zonder winterweer of onverwachte omstandigheden, zijn de straat en het kruispunt afgewerkt rond Kerstmis.

www.hoboken.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.