Asfalteringswerken op Krijgsbaan

Van maandag 20 oktober tot en met woensdag 22 oktober 2014 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de Krijgsbaan (N148) in Hoboken. Tussen de Distelvinklaan en het Jaak Schram Plantsoen wordt het versleten wegdek vernieuwd. De Krijgsbaan wordt ter hoogte van de werf afgesloten. Doorgaand verkeer en de bussen van De Lijn volgen een tijdelijke omleiding. Bewoners kunnen hun woning steeds bereiken via de Oudstrijderslaan.

Nieuw wegdek

Het wegdek van de Krijgsbaan is tussen de Distelvinklaan en het Jaak Schram Plantsoen zwaar beschadigd. Het asfalt is helemaal afgesleten en bij Park Sorghvliedt zijn de kasseien verzakt. Het wegdek wordt daarom vernieuwd, wat zowel de veiligheid als het rijcomfort van de weggebruikers zal verbeteren.
Doorgaand verkeer omgeleid
Tijdens de werken is de Krijgsbaan ter hoogte van de werf volledig afgesloten. Het doorgaand verkeer moet daarom een omleiding volgen.
  • Wie vanuit Wilrijk komt, volgt een omleiding via de Sint-Bernardsesteenweg, de Eikenlei, de Oudestraat en de Walstraat om vervolgens via de Jozef Leenmanslaan terug op de Krijgsbaan te geraken.
  • Wie vanuit Hoboken komt, rijdt via de Kapelstraat en de Adolf Greinerstraat om daarna via de Van Praetstraat terug op de Sint-Bernardsesteenweg uit te komen.
  • Voor fietsers en voetgangers blijft de Krijgsbaan wel open. Zij moeten geen omleiding volgen en kunnen gebruik maken van het gedeelde fiets- en voetpad.

Woningen blijven bereikbaar
Alle woningen in de buurt van de werf blijven altijd bereikbaar via de Oudstrijderslaan. Die parallelweg is toegankelijk via de Broydenborglaan, de Distelvinklaan of de Goedetijdstraat. Het parallelbaantje van de Krijgsbaan zelf blijft ook open, zodat de bewoners steeds met hun wagen tot bij hun huis geraken.

Haltes van De Lijn tijdelijk verplaatst

De buslijnen 1, 140 en 141 van De Lijn volgen tijdens de werken ook een omleiding. De haltes in de Broydenborglaan, Krijgsbaan en Jozef Leemanslaan worden niet bediend tot aan de Paul Henri Spaaklaan. Ze worden vervangen door tijdelijke haltes.
Planning is afhankelijk van het weer
De asfalteringswerken zullen normaal gezien drie dagen duren. Bij felle regen moeten ze echter uitgesteld worden en kan de huidige planning schuiven. Het Agentschap Wegen en Verkeer houdt rekening met een eventuele vertraging, maar tracht de Krijgsbaan zo snel mogelijk weer open te stellen voor het verkeer.

Bereikbaarheidsadviseur beantwoordt uw vragen

Wegen en Verkeer Antwerpen heeft voor dit project een bereikbaarheidsadviseur aangesteld. Bewoners en ondernemers uit de omgeving van de werf kunnen bij zijn contactcenter terecht met concrete vragen over de bereikbaarheid van hun zaak of woning tijdens de werken op de Krijgsbaan: bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of 0477 477 476. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.