Procap investeert 9,5 miljoen euro in uitbreiding site

Als zelfstandige entiteit binnen de Luxemburgse Procap Group, is Procap Hoboken (vroeger Resibel) al sinds 1940 actief in het produceren doppen en sluitingen.Om aan de stijgende vraag te beantwoorden en verder te kunnen groeien, investeerde het bedrijf recent 9,5 miljoen euro in nieuwe gebouwen en machines. “We mikken op een omzetstijging van 18 tot 22 miljoen euro in de komende drie jaar,” verklaart plant manager Steve Daems.

Mikken op voeding
Om die ambitie te realiseren, wil het bedrijf een antwoord bieden op de groeiende vraag naar verpakkingsoplossingen in de voedingsindustrie. Zo behaalde het recent een globaal certificaat voor voedselveiligheid van het British Retail Consortium (BRC). Daems: “Vandaag leveren we vooral aan agrochemische bedrijven, zoals BASF en Monsanto, maar we willen onze pijlen ook richten op de voedingsindustrie.”

Opendeurdag
De werken startten in 2012. In die tijd is de terreinoppervlakte meer dan verdubbeld en nam ook de magazijn- en productiecapaciteit sterk toe. Omdat het terrein zich in natuurgebied bevindt, werd bij de uitbreiding nauwgezet samengewerkt met Natuurpunt. Tijdens de opendeurdagen van 10 tot 12 oktober staat de inhuldiging van de nieuwe gebouwen op het programma.
Bron: Agoria.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.