Herdenkingsparcours langs plaatsen waar V-bom insloeg

Districtsschepen Koen Raets bij de stenen in het grasperkje aan de Scheldelei.

In Hoboken kan u vanaf zondag een opvallend V-bommenparcours volgen. Op 13 van de 39 plaatsen waar tijdens de Tweede Wereldoorlog een Duitse bom insloeg, werden herdenkingstegels geplaatst. Bij elk van deze locaties horen persoonlijke getuigenissen.
Volgende week is het zeventig jaar geleden dat in Hoboken de eerste Duitse V-bom insloeg. Hoewel Antwerpen al in september 1944 werd bevrijd, probeerden de Duitsers onze stad nog met hun nieuwste vergeldingswapen te heroveren. En daarbij bleef Hoboken niet gespaard…
Lees het hele artikel op Het Nieuwsblad.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.