Hobokense Jazz- en blues kroegentocht

Live muziek tijdens een goede babbel en een frisse pint. Is dat geen goede manier om het weekend te beginnen? Op vrijdag 21 november organiseert het UiThuis Hoboken een kroegentocht langs 7 Hobokense cafés. Vanaf 20 uur tot 23 uur kan u gratis komen luisteren naar verschillende korte jazz- en blues concerten op en rond de Kioskplaats.

In totaal nemen  6 bands en 7 cafés deel aan de muzikale kroegentocht. Hier zijn de bands al kort even voorgesteld.
De Antwerpse band Croque Manouche is jong en swingend. Met hun gipsy swing jazz zorgt dat ongetwijfeld voor sfeer. Trek u dansschoenen maar al aan en laat u mee vervoeren met de zwoele sound van Croque Manouche. Zij spelen in café Het Volkshuis (Kapelstraat 17) van 20.00u-20.50u en van 21.20u-22.10u.
Het daverende duo The Goon Mat & Lord Benardo kennen we tegenwoordig ook van powerquartet Boogie BEASTS… Zanger/ gitarist Mat is uw eigen Seasick Steve deze avond; en Lord Benardo zorgt voor een ware bluesharp-orkaan… Garage punk blues uit de Mississippi Delta, gespeeld door één Noord-Fransman en één Italiaan, beide wonend in Luik. Jazeker: in Hoboken komen alle wereldse wegen tezamen… Zij spelen voor cafés Buffalo en ’t Briljantje (Kapelstraat 6 – 8) van 20.10u – 21.00u en van 21.30u -22.20u.
Mayfly Trio bestaat uit 3 docenten van de Jazz-Pop afdeling uit de Academie Muziek en Woord Hoboken. Samen spelen ze klassieke jazz, afgewisseld met hier en daar een eigen compositie. Zij spelen in Nello’s café (Kioskplaats 32, Hoboken). Zij spelen van 20.20u -21.10u en van 21.40 – 22.30u.
s.o. REVOLT staat voor ongebreidelde creativiteit met als fundament een gulzige graai uit de muziekgeschiedenis. Zij nemen u mee op een echte road trip die ons allemaal op een andere plek doet uitkomen, en tegelijk dichter bij elkaar brengt. Zij spelen in café De Nieuwe Spiegel (Kioskplaats 56, Hoboken) van 20.30u – 21.20u en van 21.50u – 22.40u.
Gelegenheidsduo Big Dave & Lazy Horse neemt u mee op een lange trip, van het Zuiden der Verenigde Staten tot helemaal in Chicago; langs juke joints, blues clubs, soul danskelders en New Orleans mardi grass optochten; langs Hobokense cafés voorwaar, en misschien zelfs tot in het diepst van uw hart… Shake it. Zij spelen in café De Lelie (Kioskplaats 84) van 20.40u – 21.30u en van 22.00u -22.50u.
Piet Verbist speelde reeds op verschillende nationale en internationale podia, met tal van muzikanten. Voor deze avond brengt Piet Verbist twee muzikanten met zich mee om u een avond vol jazz voor te schotelen. Zij spelen in Cultuurcafé Moretus (Berkenrodelei 36, Hoboken) van 20.50u – 21.40u en van 22.10u – 23.00u.
Check zeker geregeld de Facebook pagina voor de laatste weetjes en updates! 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.