Odon, oorlogsdagboek van een Ijzerfrontsoldaat

Stripauteur Ivan Adriaenssens vergaarde bekendheid met de jeugdstrip ‘Orphanimo!!’, een twaalfdelige reeks die hij samen met Luc Vincent en Michaël Vincent uitbracht. Daarnaast heeft Ivan Adriaenssens een passie voor WOI. Met het boek ‘Odon, oorlogsdagboek van een Ijzerfrontsoldaat’ hertekende hij het dagboekverhaal van soldaat Odon van Pevenage. De bestseller combineert het dagboek met bijzondere tekeningen en unieke stukken uit het archief van het In Flanders Fields Museum in Ieper.

Foto: Ivan Adriaenssens

De expo is opgebouwd rond aangrijpende beelden uit de strip over Nieuwpoort in de Eerste Wereldoorlog, die het verhaal vertellen van Odon. Ivan Adriaenssens leverde voor deze tentoonstelling canvassen, die de sfeer van het album weergeven.
Wanneer: tot za 10 jan 2015
Waar: in het leescafé tijdens de openingsuren van de bibliotheek, Kapelstraat 64.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.