Natuurpunt Hobokense Polder: bezoek aan het historisch fort 8 en rondwandeling groene omwalling

Zondag 21 december om 9 u
Info: Danny Jonckheere, 0478 33 24 27
Gids: Vera Caremans en haar team gidsen
Fort 8 in Antwerpen (Hoboken) is één van de acht forten van de Grote Omwalling van kapitein Henri Alexis Brialmont en ligt ten zuidwesten van het Antwerpse stadscentrum. Het bakstenen fort met zijn fraai metselwerk en versieringen in natuursteen. Heeft opvallend hoge wallen, deze zullen we tijdens deze wandeling bezoeken. Het reduit is heel goed bewaard gebleven en ontdaan van bomen. Het fort kan tot één van de best bewaarde Brialmontforten gerekend worden. Zo zijn alle wallen bewaard gebleven, maar ook bijna alle fortgebouwen, waaronder de artillerie-ingang. Het reduit, de hoofdcaponnière, de linkse en rechtse caponnière en het hoofdfrontgebouw staan nog steeds overeind. Enkel het rechter zijfront van de gracht is gedempt voor de aanleg van een aftakking van de spoorweg in het fort.
Heb je ook zin gekregen om het fort 8 te komen bewonderen en kon je vorige keer niet mee, schrijf je in op deze excursie.
Praktisch:
Afspraak aan de kleine parking straatkant (aan het begin van de Hoofdfrontweg), en dit om 9 u einde is voorzien rond 12 u. Er zijn 3 euro kosten aan verbonden per persoon. Dit gaat naar de fortenwerking.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.