Wij willen uw kinderen kunnen zien!

Fietsende kinderen zijn top! Het is gezond, beter voor het milieu, goed voor hun zelfstandigheid. Zelfs op sociaal gebied kan samen fietsen wonderen doen. Maar toch vragen wij even uw aandacht voor volgende punten!

Eerst en vooral moet je er zeker van zijn dat je kind dit zelfstandig aankan. Kan je kind achter zich kijken en zijn arm uitsteken zonder uit te wijken? Kan het de afstanden en snelheden van de auto’s voldoende veilig inschatten? Is hij/zij zich bewust van de gevaren?

 

Stippel vooraf samen de veiligste weg uit. De veiligste weg is niet noodzakelijk de kortste weg. De veiligheid is groter:
    • in straten met weinig verkeer
    • in straten waar de wagens niet snel rijden
    • in straten met een breed fietspad of waar het fietspad goed van de rijbaan afgeschermd is
    • op plaatsen waar veilig kan overgestoken worden (indien nodig moet je afstappen en met de fiets aan de hand oversteken).
Leer je kind communiceren met de bestuurders: de arm uitsteken vooraleer af te slaan, oogcontact zoeken om er zeker van te zijn dat de bestuurder rekening met hem houdt…
Maar het belangrijkste punt is de zichtbaarheid van uw kind op de weg. Zeker tijdens deze donkere dagen. Het is verontrustend hoeveel jonge fietsertjes wij dagelijks in Hoboken zien deelnemen aan  het verkeer zonder ook maar enige vorm van verlichting op hun fietsen. Idem dito voor het dragen van een fluovest.
Beste ouders, denk hieraan als u uw kostbaarste bezit alleen de baan opstuurt. Het is een kleintje om de fietsen van de bengels in orde te stellen en te houden. En liefst voor het te laat is!

Klik hier voor meer informatie…

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.