Hobokens districtsbestuur blikt terug en kijkt vooruit…

Het districtscollege van Hoboken geeft een antwoordt op enkele nieuwjaarsvraagjes:
1.    Wat was voor u het hoogtepunt van 2014?
2.    Waar kijkt u naar uit in 2015?
3.    Wat wenst u de Hobokenaar toe voor het nieuwe jaar?
4.    Wat is uw persoonlijk goed voornemen voor 2015?

Kathelijne Toen (43) voorzitter districtscollege
1. Als districtsvoorzitter ben ik heel fier op het werk van de hele bestuursploeg. We zetten de inhaalbeweging verder om onze straten grondig te onderhouden (Moretusburg, Polderstad…). Ook oude, moeilijkere dossiers gingen we niet uit de weg. In Moretusburg worden de plannen voor  de Scheldevrijstraat eindelijk concreter. Ook de Meerlenhoflaan ligt op de tekentafel. Iedereen merkte intussen ook dat de Krijgsbaan de nodige opknapbeurt kreeg. Naast deze ‘investeringen in stenen’ werkten we ook aan nieuwe initiatieven die de sociale cohesie tussen onze inwoners ten goede kwamen: zowel op de feeërieke kerstmarkt met ijspiste als op het eerste Hobokense Sinterklaasfeest ontmoette ik Hobokenaren van alle leeftijden, maar vooral ook van vaak heel verschillende achtergrond of afkomst. Allen met één gemeenschappelijke deler… een tevreden glimlach op hun gelaat. Dat stemt me vooral hoopvol en gelukkig.
2. Hoogtepunt van 2015 wordt uiteraard de opening van ons cultureel centrum en de start van de heraanleg van ons dorpscentrum aan de Marneflaan. Als districtsschepen wil ik onze sportclubs nog meer ondersteunen door voor de eerste maal sport-EHBO lessen aan te bieden in samenwerking met het Rode Kruis. Goed nieuws ook voor de erfgoedliefhebbers. Nadat dit jaar de nodige premies voor het Belvédère paviljoen en de bijbehorende heuvel werden goedgekeurd door de Vlaamse minister, kan in 2015 de bouwaanvraag en met een beetje geluk de aanbesteding voor de renovatie nog gebeuren.
3. Uiteraard een goede gezondheid en verder veel vriendschap en menselijke warmte.  Met die drie zaken heb je alvast een mooie basisuitrusting.
4. Proberen om iets meer thuis te zijn voor mijn kinderen: Matthijs, Lieselot en Dries. Zien of dat lukt…
Koen Raets (62) cultuur, financiën en lokale economie
1. In 2014 was de eerste steenlegging van het cultureel centrum ongetwijfeld een belangrijk gebeuren dat het cultuurbeleid de volgende jaren in belangrijke mate gaat beïnvloeden. Naast de vele evenementen en feestelijkheden, die allen bijdroegen om van Hoboken een bruisend stadsdorp te maken, viel vooral op dat vele verenigingen en groepen initiatieven opzetten.
2. 2015 staat volop in het teken van de opening, hopelijk in september, van ons cultureel centrum. Het zal een centrum voor en door Hobokenaars worden belangrijk voor cultuur en jeugd. Het vormt een essentieel onderdeel van de plannen die het district heeft om het hart van Hoboken op te waarderen. De start van de uitvoering van deze plannen is eveneens gepland in 2015.
3. Ik wens aan alle Hobokenaars in eerste instantie een goede gezondheid en dat de wensen en verlangens van elk individu zoveel mogelijk vervuld worden.
4. Voor mezelf ga ik proberen om met enkele kilo’s minder door het leven te gaan en nog meer te genieten van al het mooie dat het leven biedt.
Lees verder en ontdek ook de antwoorden van Tom De Boeck (openbare werken), Kristof Waterschoot (senioren en groenbeleid) en Omar Fathi (jeugd en sociaal beleid) op www.hoboken.be

 

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.