Bezoek eens een school

Wilt u uw kind aanmelden voor een Antwerpse kleuter of lagere school? Bezoek dan op voorhand een school.

De keuze van een school voor uw kind(eren) is een belangrijke stap. Om een beeld te krijgen van een school is het een goed idee om ze vooraf eens te bezoeken.
Aanmelden voor een kleuterschool of lagere school
Als u uw kind wil inschrijven in een kleuterschool of lagere school in Antwerpen, moet u uw kind eerst aanmelden. Aanmelden gebeurt online via http://meldjeaan.antwerpen.be/. De aanmeldingsperiode loopt van woensdag 11 februari 2015 vanaf 9.30 uur tot en met vrijdag 6 maart 2015 tot 17 uur. Kinderen die al een broer of zus hebben in een kleuterschool of lagere school, of kinderen van wie een van de ouders in een kleuterschool of lagere school werkt, krijgen voorrang. Zij kunnen zich aanmelden van donderdag 8 januari 2015 vanaf 9.30 uur tot en met woensdag 21 januari 2015 tot 17 uur.
Een school bezoeken tijdens de kijkdagen
Om het u makkelijker te maken om te kiezen tussen de scholen, organiseren verschillende scholen kijkdagen. Elke school legt immers eigen accenten en heeft een eigen aanpak. Een kijkdag is de ideale gelegenheid om een school beter te leren kennen en een beeld te krijgen van de werking. U komt er ook te weten hoe u als ouder betrokken wordt bij de schoolloopbaan van uw kind.
De kijkdagen vinden plaats tussen dinsdag 20 januari en 10 februari 2015. Bekijk het overzicht van de kijkdagen per school. Ook via scholenzoeker.antwerpen.be vindt u een overzicht van de scholen met hun kijkdagen.
Meer info?
Helpdesk aanmelden, bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9 tot 16 uur via 0800 62 185 (gratis)
of helpdesk.aanmelden@stad.antwerpen.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.