Kunstroute doorheen Antwerpen

Zaterdag 7 februari vormen de 9 stedelijke Academies een kunstroute doorheen Antwerpen. Met tal van activiteiten, tentoonstellingen, concerten, theater, dans en workshops tonen de stedelijke Academies wat ze in petto hebben voor jong en oud.  De kunstroute kadert in de ‘Dag van het DKO’, een actiedag waarbij alle Academies in Vlaanderen het Deeltijds Kunstonderwijs in de verf zetten. De kunstroute met als thema ‘KUNST (K)LINKT ROUTE’ maakt in Berchem, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem en Wilrijk duidelijk wat je kan verwachten van een opleiding in de stedelijke teken-, muziek- of toneelscholen. Het programma is terug te vinden op www.academiekunstroute.be.

Nog steeds populair
Het Deeltijds Kunstonderwijs is nog steeds erg populair in Antwerpen. Dat zien we aan het toenemend aantal inschrijvingen in de stedelijke muziek-, woord- en tekenscholen. In het schooljaar 2013-2014 volgden 9639 leerlingen les in één van de 9 stedelijke Academies. Vooral kinderen en jongeren hebben een groot aandeel in de leerlingenpopulatie: 2/3 is jonger dan 18 jaar! De afdelingen muziek, woord en dans trekken de meeste leerlingen (6275). En ondanks een dalende trend in Vlaanderen voor de afdeling Beeldende kunsten, zien we in Antwerpen een stijging van het aantal leerlingen.

Uitgebreid aanbod op maat

De stedelijke Academies hebben ook een uitgebreid aanbod voor de allerkleinsten. Zij kunnen van zowel muziek, woord, beeldende kunst, dans als nieuwe media proeven en zo kijken waar hun echte talenten liggen, op hun tempo en op hun maat afgestemd.

Kunstroute op 7 februari
Het programma van de kunstroute is zeer divers.  In Deurne situeert de kunstroute zich in en rond de Luchthaven en het museum Stampe&Vertongen. Academie Berchem stelt tentoon in Campo Campo, Academie Borgerhout pakt samen met het hele district uit met het ‘winterfestival’ en in Ekeren kan je een heuse ‘instrumentenroute’ volgen. Academie Merksem kiest dan weer voor een Barokbad op 4 verschillende locaties. Academie Hoboken laat zich horen vanuit de woon-en zorgcentra en het dienstencentrum Portugesehof. In Wilrijk en Edegem worden meer dan 10 locaties opgevrolijkt met muziek en woord.

Over de Stedelijke Academies Antwerpen
De Academies is één van de zes divisies van het Autonoom Gemeentebedrijf Stedelijk Onderwijs Antwerpen. Met 39 vestigingen verspreid over alle districten van de stad zorgen zij voor de kunstzinnige ontplooiing van bijna 10.000 leerlingen en dragen ze bij aan hun totale persoonlijkheidsvorming. Wel 500 medewerkers staan garant voor professionele opleidingen muziek, woord, dans en beeldende kunst vanaf 6 jaar.

Alle info kan je vinden op www.stedelijkonderwijs.be/academies

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.