Gezocht: helpende handen voor paddenoverzetacties

In februari en maart organiseert Natuurpunt elke dag raapacties van overtrekkende padden, kikkers en salamanders in de omgeving van Polderstad. Vrijwilligers helpen deze dieren bij het vallen van de schemering. Maar de vrijwilligers van Natuurpunt kunnen hulp gebruiken.

‘Sinds 2012 hebben we nog een tweede actie lopen’, vertelt Danny Jonckheere van Natuurpunt Hobokense Polder. ‘Aangezien we een paddenscherm hebben geplaatst in de Schansstraat, moeten we zowel ’s morgens als ‘s avonds een korte toer langs het scherm doen. We kunnen alle hulp die we krijgen dan ook gebruiken.’
De acties gaan alle dagen door, al zijn er een paar voorwaarden. ‘De weersomstandigheden moeten gunstig zijn voor de amfibieën’, legt Danny uit. ‘Dat wil zeggen: vochtig en niet te koud weer.’
Wie mee wil helpen tijdens de paddenoverzetacties, neemt best contact op met Danny Jonckheere, tel. 03 828 64 03.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.