Saxofoonkwartet Anemos

In dit gezellige kamermuzieksalon, dames en heren, ontmoeten zich graag vier meneren. Gentlemen eigenlijk, echte heren. Zij zijn van het verlegen type. En iets heel bijzonders aan deze vier mannen: zij praten, wenen, leven en lachen, dromen, denken, werken en slapen via en met hun instrument.
In hun salon ademen zij kamermuziek door hun eeuwige vriend, het onmisbaar verlengstuk van hun eerder verlegen zelf. Hun stem, hun ziel en hun adem: de saxofoon.

©Luc De Geyter

In september 2009 vormden Bart, Kristan, Kurt en Wesley het Anemos Saxofoonkwartet. Tot vandaag blijft het Koninklijk Conservatorium van Brussel hun uitvalsbasis.
Ondertussen speelden ze al vele concerten in binnen- en buitenland. Steeds werden ze geprezen om hun jeugdig enthousiasme en artistieke kwaliteiten. Zo wonnen ze in maart 2012 de allereerste editie van “Youth ’n Classic”, een wedstrijd uitgegeven door Klarafestival/Sonicangel. Ook luistert het Anemos kwartet regelmatig evenementen op. De groep was onder andere uitgenodigd op de ‚Äėdag van de klassieke muziek‚Äô in het Square Meeting Centrum in Brussel en het Museum M in Leuven.
In november 2012 won Anemos de “Europese kamermuziekwedstrijd in Luxemburg, medaille d’or √† l’unanimit√© avec f√©licitations du jury”, √©n de “Prix Sacem 2012”. In mei 2013 wonen ze de 8ste nationale wedstrijd “adolphe sax” te dinant.
From Anemos with love neemt je mee op een intense reis tussen een lach en een traan. Met muziek van Bach, Ligeti, Sengelée, Debussy, Elgar en Piazzolla.
Wanneer: zondag 22 februari om 11u30
Waar: Kasteel Sorghvliedt, Marneflaan 3
Tickets: voorverkoop 7 euro, kassa 9 euro
Info: Tickets bestellen kan via deze link of in het UitHuis Hoboken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.