CVO Antwerpen lanceert eigen magazine

Vrijdag de 13de is voor het centrum voor volwassenenonderwijs Antwerpen geen ongeluksdag. Zij pakken uit met hun allereerste magazine, ZIPP. Een magazine over onderwijs, tweede kansen, anderstaligen die Nederlands leren, actualiteit, de stad … het wil volwassenen goesting geven om opnieuw iets te gaan leren. Omdat leren leuk is én bovendien in de huidige context van stijgende werkloosheid, knelpuntberoepen die niet ingevuld geraken en de toenemende vraag naar bijkomende vaardigheden, ook nog eens enorm zinvol.
“ZIPP is er voor al wie zin heeft in een puntige, pittige, persoonlijke en plezante kijk op het (volwassenen)onderwijs. Het tijdschrift is ons visitekaartje: onderwijs in een modern jasje en vanuit een andere ‘volwassen’ invalshoek. Als open leercentrum willen we volwassenen activeren om altijd en overal te blijven leren, om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te verhogen en omdat nieuwe dingen leren iedereen gewoon gelukkiger maakt”, stelt directeur Sophie Van der Avort.
 
ZIPP verschijnt (voorlopig) tweemaal per jaar. Telkens met de focus op andere opleidingen of ‘volwassen’ onderwijsverhalen. CVO Antwerpen biedt het magazine gratis aan. Het wordt verdeeld op en rond de campussen van CVO Antwerpen. Vanaf 13/02 kan je de digitale versie bekijken op www.cvoantwerpen.be. Een papieren exemplaar kan je nu al aanvragen via communicatie@cvoantwerpen.be.
Met meer dan 7000 cursisten is CVO Antwerpen een dynamisch centrum voor volwassenenonderwijs met verschillende campussen in en rond Antwerpen. CVO Antwerpen biedt zowel hoger beroepsonderwijs en tweedekansonderwijs aan, als Nederlands voor anderstaligen, bedrijfsbeheer, maritieme opleiding, koken, moderne vreemde talen, softwarepakketten en CAD.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.