Van "Le Diable Liègois" naar "de Antwerpschen duvel"

Van “le Diable Liègeois” naar “den Antwerpschen duvel”!’: Wereldoorlog I op de begraafplaats Schoonselhof!

Foto: tracesofwar.com

Een rondleiding over Wereldoorlog I is niet alleen een wandeling langs de militaire graven van de begraafplaats Schoonselhof. We starten bij de laatste rustplaats van Fernand Verschaeve, één van de eerste testpiloten en een Luikse waaghals die het leven liet nog vóór Wereldoorlog I begonnen was. Jules Tyck was niet alleen een piloot, hij had nog andere pijlen op zijn boog. Jurien Cuperus was een Vlaming die streed met de Canadezen. Waarom ligt die niet op het militaire gedeelte?
Eindigen doen we bij de laatste rustplaats van ‘den Antwerpschen duvel”, wie mag dat wel wezen? Onderweg vertellen de gidsen van vzw Grafzerkje het verhaal van vier broers die allen verdienstelijk waren tijdens de ‘grooten oorlog’. Hoe kwamen twee Antwerpse politieagenten aan hun eind? En waarom ligt Grenville Hopkins niet bij zijn strijdmakkers in de Westhoek begraven en ook niet in zijn geboorteland Canada?
Dit alles en nog veel meer komt u te weten tijdens deze rondgang, rijkelijk geïllustreerd met afbeeldingen.
Wanneer: zondag 22/02 van 13:15 tot 15:15
Waar: Hoofdingang begraafplaats Schoonselhof, kruispunt Krijgsbaan/Sint Bernardsesteenweg
Prijs: 5 euro
Wie: VZW Grafzerkje, Jacques Buermans (gids), Marc Coremans (gids), An Hernalsteen (gids)
Reserveren: Jacques.buermans@scarlet.be of 03/829.16.03

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.