The Grand Budapest Hotel

Aanstaande vrijdag kan je gratis naar The Grand Budapest Hotel in UiThuis Hoboken. Deze film is een stylistisch en muzikaal pareltje en won vier Oscars: beste kostuums, beste make-up en kapsels, beste art-director en beste originele muziek.

Grand Budapest Hotel is in de jaren 30 een hotel van aanzien in de fictieve republiek Zubrowka. De eigenaar is onbekend en laat zich vertegenwoordigen door een zaakwaarnemer. Monsieur Gustave H., de manager van het hotel raakt bevriend met de jonge piccolo Zero, een vluchteling.
Als een rijke klant, Madame C√©line Villeneuve Desgoffe und Taxis (“Madame D”) door onbekende oorzaak sterft blijkt dat ze een kostbaar schilderij aan Gustave nalaat. Haar familie is hier woedend over en weigert het schilderij af te geven waarop Gustave en Zero het schilderij stelen. De familie schuift Gustave de moord op Madame D in de schoenen en hij wordt veroordeeld tot gevangenisstraf. Zero en diens vriendin Agatha helpen hem te ontsnappen. Verborgen in de lijst van het schilderij vinden ze een tweede testament van Madame D, dat geldig wordt in het geval ze vermoord zou worden. Hierin wordt zijn onschuld aan de moord bewezen en staat dat Gustave al haar bezittingen erft, waaronder de Grand Budapest Hotel. Gustave wijst Zero aan als zijn opvolger en erfgenaam.
Als het land bezet wordt door de nazi’s vluchten Gustave en Zero het land uit. Nadat Gustave controleurs aanvalt die Zero willen arresteren omdat deze geen geldige documenten heeft, wordt hij ge√ęxecuteerd. Door de dood van Gustave wordt Zero eigenaar van het hotel maar het is onder het regime dat na de bezetting komt niets meer waard. Toch weigert hij het te verlaten omdat het hem herinnert aan Agatha en de goede tijd die hij in het hotel had.

Wanneer: vrijdag 27 februari 2015
Waar: UiThuis , Kapelstraat 64. Deuren 19u00. Start film 19u30
Inkom: gratis

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.