Eéndaags minifestival voor elektronische muziek

Op zaterdag 28 februari is iedereen vanaf 20 uur welkom op de eerste editie van GROND#1 in Club 64. GROND#1 is een ééndaags minifestival voor elektronische muziek van eigen bodem.
 
 
Initiatiefnemer is Gavin Vanaelst van het label DRLR. Deze jonge soundarchitect is bekend als Kassett, een Antwerps producer wiens naam zoemt door de Belgische underground. Hij nam vorig jaar de prijs voor ‘Most promising artist’ van de Red Bull Elektropedia Awards in ontvangst. Kassett wordt bestempeld als een van de grootste Belgische talenten in het elektronische genre.
GROND#1 biedt jong talent uit de ondergrondscène een podium. Vijf muzikanten van eigen bodem, met een verschillende visie op muziek en performance, brengen een liveset in een oud boekenmagazijn.

Line Up:
·         Ssaliva
Ssaliva brengt prikkelende ambient. Ambient is een muziekstijl die is geëvolueerd vanuit de synthesizer-muziek van artiesten als Brian Eno en Kraftwerk, en later ook vanuit de dance-wereld. Het is een rustige, lang uitgesponnen muziekstijl met elektronische instrumenten, waarbij men meer bezig is met het creëren van soundscapes dan met liedjes en composities.
·         Hiele
Hiele is de Antwerpse koning van de synthesiser Roland TR-808. Zijn albums op het Belgische label Ekster staan vol met melodische werken,  energetische dansnummers en de  combinatie van de twee.
·         Crumar Young
Milan Warmoeskerkens alter ego brengt met zijn Crumar-synthesizer een portie melodische elektronica.
·         Kassett
Kassett heeft een voorliefde voor de ‘choir’ presets van de soundmodule Korg M1.
·         Samuelspaniel
Deze muziek klinkt als de soundtrack voor een safari doorheen de Argentijnse pampas. Deze Brusselse producer met Italiaanse roots is niet bang  van een gebroken akkoord of twee.
Wanneer: zaterdag 28 februari  om 20 uur
Waar: UiThuis, Kapelstraat 64
Prijs: inkom: 7 euro
    

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.