CVO Antwerpen deelt 6.000 complimentjes uit

“Wat ben jij een TOPdocent. CVO Antwerpen wordt gelukkig van jou! Je bent een cursist met toekomst!” Op zondag 1 maart is het nationale complimentendag, een dag om docenten én cursisten eventjes vrij te maken van alle stress en ze extra te motiveren.

Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) toonde onlangs aan in een rapport dat burn-out, stress en depressies de voornaamste redenen zijn voor het ziekteverzuim van leerkrachten. Het Centrum voor Volwassenenonderwijs Antwerpen legt zijn docenten altijd in de watten, maar tijdens complimentendag net dat ietsje meer. Gemotiveerde collega’s zijn prettiger in omgang, zij denken in oplossingen, niet in problemen. En dat is dan weer een goede zaak voor de cursisten.
Het volwassenenonderwijs wil zowel ouderen als jongeren een tweede kans geven een diploma te behalen. Het is van cruciaal belang dat zij hierin positief gestimuleerd en gemotiveerd worden. Onderzoek wees uit dat regelmatig complimentjes ontvangen het brein stimuleert om ons werk te verbeteren op dezelfde manier als een financiële beloning. Af en toe anderen complimenteren voor goed werk is zo een eenvoudige en effectieve strategie om in de klas te gebruiken.
CVO Antwerpen drukte 6.000 complimenten op kleine stickers. Zowel medewerkers als cursisten krijgen uitgebreid de kans complimentjes uit te delen door de stickers op elkaar te kleven. Omdat de campussen van CVO Antwerpen op zondag niet open zijn, viert de school deze speciale dag op maandag 2 maart.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.