Concert: Bas en piano

Ene Bernardo Prospero hoort in Spanje anno 1493 een instrument bespelen wat hij omschrijft als “viole grande quasi come me”. De contrabas met zijn zwoele klank is dan ook hét buitenbeentje van de strijkinstrumenten. Hij kleurt niet alleen prachtig in de diepte, ook in de hoge registers heeft hij een uniek timbre.

Ben en Jeroen vormen sinds enkele jaren een vast duo en speelden reeds met groot succes verscheidene recitals. Als muzikant hebben zij veelzijdige interesses en activiteiten, zoals oude muziek, Jazz, chanson, tango, etc. Hier echter richten zij hun fascinatie op een enkel terrein, namelijk het repertoire geschreven voor contrabas en piano. Zij trachten daarvoor het publiek warm te maken en mee te nemen in een wervelende mix van klank en emotie die lang blijft nazinderen.
Op het programma staat uitsluitend werk geschreven voor contrabas en piano, voornamelijk composities uit de 19de en 20ste eeuw. Naast componisten als Glière, Piazzolla en Misek spelen Ben en Jeroen ook eigen werk.
Ben Faes (°1978, Schoten) studeerde contrabas bij Lode Leire in het concervatorium van Antwerpen. Masterclasses volgde hij onder andere bij Edgar Meyer en Duncan McTier.
Momenteel speelt hij bij Orquesta Tanguedia, het De Groote-Faes Duo en in het programma Nachtegaal van Esmé Bos
Jeroen Malaise (°1971, Antwerpen) studeerde piano bij onder andere Jan Vermeulen en Jacques Detiège. Bij deze laatste studeerde hij af aan het Brabants Conservatorium (Tilburg/Nederland) met grootste onderscheiding. Klavecimbel studeerde hij bij Remy Syrier en behaalde zijn diploma met grote onderscheiding, eveneens aan het Brabants Conservatorium.
Wanneer: zondag 22 maart om 11u30
Waar:  Kasteel Sorghvliedt, Marneflaan 3
Prijs: voorverkoop: 7 euro, kassa: 9 euro
Tickets: in het UiThuis, Kapelstraat 64 of online via deze link

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.