Unieke concertervaring voor 270 kinderen

Op vrijdag 27 maart nemen de 270 kinderen van opMaatorkest plaats op het grote podium van De Roma om er samen met muzikanten van deFilharmonie het beste van zichzelf te geven.
Het opMaatorkest is een unieke samenwerking tussen de stedelijke Academies Deurne, Borgerhout, Hoboken, deFilharmonie en de basisscholen Sint-Eligiusinstituut, De Schakel, Xaveriuscollege en Omnimundo.

Het project geeft kinderen uit multiculturele buurten de kans om in aanraking te komen met klassieke muziek en om zich op speelse manier muzikaal te ontwikkelen.
Muziekles op school
Gedurende twee jaar vormt opMaatorkest een onderdeel van het vaste lessenpakket op school. Leerlingen krijgen de kans om in groep een instrument te leren spelen en onmiddellijk een orkest te vormen. Deze lessen worden gegeven door instrumentleerkrachten van de stedelijke Academies en muzikanten van deFilharmonie.
Samen op het podium
Het project startte twee jaar geleden met het vierde leerjaar van de stedelijke basisschool Omnimundo. Ondertussen wordt er gewerkt met vier Antwerpse basisscholen en telt het opMaatorkest  zo’n 270 jonge muzikanten. Met de concerten in De Roma tonen de kinderen wat ze leerden het afgelopen jaar. Deze concertenreeks vormt een onderdeel van 2140, een driedaags muziekfeest georganiseerd door deFilharmonie en De Roma.
Wanneer: Vrijdag 27 maart 2015
  • 11 uur opMaatorkest van St-Eligiusinstituut en de Stedelijke basisschool Omnimundo
  • 14 uur opMaatorkest van het Xaveriuscollege en De Schakel
Waar: De Roma, Antwerpen – Turnhoutsebaan 286 – 2140 Borgerhout
Prijs: gratis. Bevestig uw aanwezigheid via niels.verheest@so.antwerpen.be of op 0477.28.42.66
Na de concerten zijn de kinderen van opMaatorkest, de muzikanten en de docenten beschikbaar voor interviews.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.