Geleid bezoek Schoonselhof

De begraafplaats Schoonselhof is niet alleen een dodenakker, maar ook een mooi park met lommerrijke dreven waar het fijn kuieren is. Men geniet er van indrukwekkende bomen, prachtige monumenten en zelfs een kolonie reigers. In die sfeervolle omgeving komt men tot rust.
De relatieve waarde van vele zaken komt hier pas echt tot uiting. Een ideale locatie voor wie aan onthaasting toe is.
Een begraafplaats als toeristische bestemming? Waarom niet? Voor de overledenen doet dit geen afbreuk aan het respect dat ze verdienen.
Op de Antwerpse begraafplaats is zoveel te ontdekken. Niet voor niets spreekt men van het Antwerpse Père Lachaise. Men vindt er de laatste rustplaats van Peter Benoit, Hendrik Conscience, Lode Craeybeckx, Herman De Coninck, La Esterella en vele andere bekenden. Recent werden veel originele grafmonumenten geplaatst op graven van Bob Davidse, Hans Burie, Jef Nys en Julien Schoenaerts.

Jacques Buermans (gids)

Maar kent u het o zo tragische verhaal van Maria’s Heeren? Weet u iets over de laatste rustplaats van de drie kraaiende hanen? Ligt er een kolenhandelaar op het ereperk?Dit alles kunt u ontdekken tijdens een rondleiding gekruid met anekdotes, zodat de wandeling geen dooie boel blijft.
84 ha groot: dat vraagt om een gids!
Wanneer: zondag 29 maart 2015 tussen 13u15 en 16u00
Waar: Hoofdingang Schoonselhof, kruispunt Krijgsbaan/Sint Bernardsesteenweg, Krijgsbaan 5, 2660 Hoboken
Prijs: 5‚ā¨ (4‚ā¨ met A-kaart, 3‚ā¨ voor leden VZW Grafzerkje)
Reserveren: 03/829.16.03
Contact: Jacques.buermans@scarlet.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.