Win een geïllustreerde kaart van de Hobokense Polder

De Hobokense Polder is ongetwijfeld een van de grootste troeven van Hoboken. Dit prachtig stukje natuur aan de zuidkant van het stadscentrum van Antwerpen zit geprangd tussen de Schelde, de dicht bevolkte woonkernen van Hoboken en Antwerpen en de industrie van Petroleum-Zuid en de voormalige Boelwerf. De Hobokense Polder wordt beheerd door Natuurpunt Hobokense Polder vzw.

De Hobokense Polder heeft zijn naam te danken aan het vroegere poldergebied dat zich hier langs de oever van de Schelde uitstrekte: laaggelegen land dat geregeld overstroomd raakte en door bescheiden boeren in cultuur werd gebracht. Sinds de ophogingen, die vanaf de jaren zestig werden uitgevoerd, is dat gebied definitief verdwenen. Een nieuw landschap is ontstaan, een landschap dat door snelle evolutie van flora en fauna ook nu nog voortdurend verandert.

Wij mogen, met dank aan Johan Meuris, een prachtig geïllustreerde kaart van de Hobokense Polder verloten onder onze lezers.
Om kans te maken volstaat het om te antwoorden op volgende vraag: op de Hobokense Polder huist een bepaald ras van runderen. Welk ras betreft het hier? Het antwoord is terug te vinden op www.hobokensepolder.be.

Mail uw antwoord naar info@zoveelmeerhoboken.be. Op vrijdag 17 april 2015 zal een onschuldige hand een gelukkige uit alle inzendingen trekken. Om alles eerlijk te laten verlopen, zullen enkele onpartijdige getuigen bij de trekking aanwezig zijn. Succes!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.