Verkenningen in de stadsrand

De Antwerpse bevolking groeit ongeveer dubbel zo snel als het Vlaamse gemiddelde en zal tegen 2030 meer divers en vooral jonger zijn dan ooit. Waar moeten al die toekomstige stedelingen naartoe? Het centrum en de 19e-eeuwse gordel zijn immers zo goed als verzadigd. De wijken buiten de ring, de 20ste-eeuwse gordel, kunnen hier een belangrijke rol in spelen. Met 100.000 verhuisbewegingen per jaar is de stad voortdurend in beweging. De stad en stadsrand kunnen dan ook snel van karakter en uitzicht veranderen en staan voor enkele belangrijke uitdagingen: verdichting, hergebruik, herwaardering, bijkomende voorzieningen als kinderopvang, scholen, dienstencentra enz.

© Hoboken, Krugerstraat. Fabian Schröder en Jean Bernard Koeman

Vandaag zien we in Hoboken al de eerste tekenen van deze verschuiving. Antwerpen Averechts neemt u mee naar enkele plekken in het district. U krijgt uiteraard informatie over de ontwikkeling van de wijk in kwestie, maar we laten vooral de ruimte aan jongeren die vertellen over het wonen daar, over dromen en wensen en noden, over acties om de wijk van nu beter te maken voor later.

Wanneer: zondag 26 april 2015 van 10u tot 12u en woensdag 27 mei 2015 van 14u tot 16u
Waar: vertrek Fort 8, Hoofdfrontweg 1
Prijs:¬† ‚ā¨ 8 p.p.
Reserveren: secretariaat@antwerpenaverechts.be of 03 338 39 39
Een project van Antwerpen Averechts in het kader van de tentoonstelling StadBuitenStad.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.