Met Belgerinkel naar de Winkel

Van zaterdag 25 april tot en met zaterdag 30 mei nemen de stad Antwerpen en haar districten opnieuw deel aan de jaarlijkse campagne ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’. Deze actie van Bond Beter Leefmilieu in samenwerking met Unizo en Gezinsbond stimuleert klanten om hun boodschappen met de fiets of te voet te doen. Verspreid over de negen districten staan 687 handelaars klaar om trappende en stappende klanten extra welkom te heten.

Ook dit jaar nemen de stad Antwerpen en haar districten deel aan de campagne ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’. Ze willen inwoners en bezoekers aanzetten om kleine verplaatsingen, zoals gaan winkelen, al fietsend of al wandelend te doen. Dit is gezonder en aangenamer voor de buurt.
Wie met de fiets of te voet gaat winkelen bij een van de deelnemende handelaars, krijgt een Belgerinkel-sticker met een unieke code. Na registratie van de code op de website http://www.belgerinkel.be maakt elke deelnemer kans op een van de prijzen die over heel Vlaanderen worden uitgereikt. Wie geen internet heeft, kan zijn of haar Belgerinkel-stickers op een spaarkaart kleven die bij de deelnemende handelaars beschikbaar is. Volle spaarkaarten kunnen tot het einde van de campagne gedeponeerd worden in een Belgerinkel-box, die onder meer te vinden is in elk districtshuis. Hierdoor maken klanten zonder internet ook kans om een van de prijzen per district te winnen.
Koen Kennis, schepen voor middenstand en mobiliteit: “Als shoppingstad nemen en ondersteunen we initiatieven om het buurtwinkelen zo aangenaam mogelijk te maken. Zo ook ‘Met Belgerinkel naar de Winkel’, waarmee we inwoners en bezoekers aanzetten om boodschappen in de directe omgeving al fietsend of al wandelend te doen. Dat is goed voor de buurt, en nog gezond op de koop toe! Als ik zie hoeveel handelaars er deelnemen, kunnen we nu al spreken van een geslaagde campagne.”
Verspreid over de negen districten nemen 687 handelaars deel, met het hoogste aantal deelnemers in de districten Antwerpen (354), Berchem (78), Merksem (76) en Ekeren (52). In elk district valt een unieke Belgerinkel-fiets te winnen. Een aantal districten organiseert ook extra activiteiten.
In Hoboken (19 deelnemende handelaars) organiseert het district een prijsuitreiking in het districtshuis op woensdag 24 juni.
Volgende zaken nemen al deel in Hoboken:
 • Kwaliteitsslagerij Thyssen, Antwerpsesteenweg 397   
 • Meubelen Verlinden, Elststraat 2    
 • Interstudio, Kapelstraat 11    
 • Keurslager Goeminne, Kapelstraat 185    
 • Ababbel, Kapelstraat 22    
 • Just Hair, Kapelstraat 3    
 • Hoke-boke, Kapelstraat 40    
 • Nagelstudio Hilde Van Dosselaer, Kapelstraat 41    
 • Lingerie Fiëla Bvba, Kapelstraat 46    
 • Kapsalon Image Bvba, Kapelstraat 52    
 • Drogisterij Schippers, Kapelstraat 67    
 • De Klaproos, Kioskplaats 30    
 • Cafe ’t Briljantje, Kioskplaats 6    
 • Bakkerij Kiosk B.v.b.a, Kioskplaats 87    
 • Het Ochtendgloren, Oudestraat 114    
 • Assurax, St Bernardsesteenweg 1148    
 • Haarkapper Chris, Steynstraat 116    
 • Elagro Bvba, Steynstraat 185    
 • Frabak, Steynstraat 91

 

  Geef als eerste een reactie

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.