Fortura: avontuur, gezelligheid en samenhorigheid op Fort 8

Van 1 tot 3 mei staat Fort 8 weer drie dagen open voor jong en oud. Fortura biedt verschillende activiteiten vol avontuur, gezelligheid en samenhorigheid.

 

 

Programma:
 • Fortura Fuif

De Fortura Fuif is een echte tentfuif georganiseerd door Scouting Hoboken. Net zoals vorig jaar voorzien wij een bodega om rustig enkele aangepaste dranken te consumeren alsook een kraam met snacks. De drankkaarten zijn de dag nadien ook nog geldig.
Line up:
 • 21u00 – 23u00: DJ Ivan
 • 23u00 – 00u30: DJ Mario
 • 00u30 – 03u00: Tall & Small
 •  03u00 – 05u00: Lystral
Wanneer: vrijdag 1 mei 2015, 21u00 – 05u00.
Tickets: voorverkoop €3, kassa €5. Voorverkoop tot en met dinsdag 28 april via de leiding of deze link.
 • Café ’t Fortje

Temidden van heel het Fortura gebeuren kan u heel de namiddag en avond terecht in ons café. Hier kan u bekomen van de verschillende activiteiten, of gewoon gezellig wat bijkletsen. Voor de allerkleinsten is er een gratis springkasteelvoorzien.
Wanneer: zaterdag 2 mei 2015, 14u00 – 01u00.
 • Fikfak Fort

Binnen de scouts is er uiteraard ook altijd voldoende aandacht voor kinderen. Indien de andere onderdelen van Scouting Fortura niet voor de volle 100% aanspreken is er nog steeds het Fikfak Fort.
Terwijl ouders iets drinken kunnen kinderen vanaf 4 jaar hier genieten van allerlei leuke activiteiten in het zicht van het Café en onder begeleiding. We voorzien ondere andere een stormbaan, go-cart parcour, zoektocht en nog veel meer om de hele namiddag te spelen, te ravotten en te fikfakken.
Laat zien dat jij de grootste Fikfakker bent en maak kans op een leuke prijs. Inschrijven voor deze activiteit is niet nodig.
Wanneer: zaterdag 2 mei 2015, 14u00 – 18u00.
Prijs: €2
Tickets:  Inschrijven voor deze activiteit is niet nodig.
 • Paintball

Fortura biedt personen boven de 16 jaar de kans om in het groen van het Fort, verzekerd en met professioneel materiaal te komen paintballen. En dit aan een goedkope prijs.
In een kleine competitie wisselen de verschillende teams elkaar af op twee terreinen om uit te maken wie de kampioen wordt.
U kan zich inschrijven in teams van 5 tot 6 personen. In totaal garanderen we u 2u speelplezier. Per persoon zitten er al 200 kogels mee in de prijs. Meer kogels kunnen ter plaatse gekocht worden (€6 voor 100 kogels).
Wanneer: zaterdag 2 mei 2015 van 14u00 tot 17u30 of zondag 3 mei 2015 van 10u00 tot 13u30 of 14u30 tot 18u00
Prijs: €18/deelnemer
Tickets: Voor deze activiteit zijn de plaatsen beperkt, schrijf dus snel hier in! Deelnemers moeten ter plaatse hun identiteitskaart laten zien om aan te kunnen tonen dat ze 16 jaar of ouder zijn. Wie geen 16 is zal onherroepelijk geweigerd worden, zonder terugbetaling.

 

 • Mysterie in ’t Fort

Samen met de mooie omgeving van het Fort 8 en onze jarenlange ervaring als scouts bieden wij jullie vandaag een mooie, korte, geanimeerde wandeling aan. Vanaf dit jaar bieden we ook een technieken wandeling aan.
De geanimeerde wandeling is er een vol mysterie en verschillende leuke posten. Jong en oud zal hierbij moeten samenwerken om een groot geheim te kunnen ontrafelen…!
Bij de technieken wandeling wordt jullie avontuurlijk inzicht op allerhande manieren op proef gesteld.
Wanneer: zaterdag 2 mei 2015. Zowel om 14u00 als om 16u00 vertrekt een groep, probeer dus op tijd te zijn. Enkel het vertrek is in groep, iedereen zal dus wel gezellig op zijn eigen tempo kunnen wandelen…
Prijs: €2 (incl. 1 consumptie)
Inschrijven: inschrijven kan via deze link.
 • Scoutsrun

De Family Scoutsrun is er voor jong en oud. Er wordt in kleine groepen een afstand afgelegd van 2,5 km. Dit is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
Wie liever meer competitie heeft neemt beter deel aan de Adventure Scoutsrun. Langs het 5 km lange parcours staan een 14 tal hindernissen die moeten overwonnen worden om verder te kunnen. De hindernissen zijn bijvoorbeeld het overwinnen van een bandenstapel, het klimmen over een muur en het naar beneden glijden over een zeil. Vanaf 16 jaar.
Deelnemers dragen kledij die vuil en nat mag worden en brengen best reservekledij mee. Er is een tent voorzien waarin u zich kan omkleden. Prijsuitreiking om 17u30.
Wanneer: start Adventure – zaterdag 2 mei 2015 om 14u00. Start Family – zaterdag 2 mei om 14u30
Prijs: Adventure: €4 (incl. 1 consumptie), Family: €2 (incl. 1 consumptie)
Inschrijven: via deze link.
 • Vlaamse Maaltijd

Iedereen moet eten, zeker na een drukke dag als vandaag. Wij koppelen op Fortura het leuke aan het noodzakelijke en bieden u een heerlijk warme, Vlaamse maaltijd aan. U kan à volonté genieten van stoofvlees met frietjes of u kan kiezen voor fish & chips (gepaneerde vis met frietjes)
. Bovendien kunnen de kleinsten ook kiezen voor een curryworst met frietjes.
Kinderen tot en met 5 jaar eten gratis.
Wanneer: zaterdag 2 mei 2015 vanaf 18u.
Prijs: Stoofvlees: €9/kind, €13/volw, Vis: €11/kind, €15/volw, Curryworst: €8/kind.
Inschrijven: via deze link.
 • Zangavond

Iedereen kent het wel, met de hele bende de beste klassiekers en hits van alle tijden zingen. Met jong en oud, zangtalenten en zangfloppers de longen uit je lijf zingen totdat je geen stem meer hebt.
We breken de tent af met een bovenste beste Zangavond in het Fort van Hoboken!
Wanneer: zaterdag 2 mei 2015 vanaf 20u
Prijs: gratis
Kortom een weekend op Fort 8 om niet snel te vergeten!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.