Les Voix Perdues in Cultuurcafé Moretus

Als de jongens van Les Voix Perdues in Hoboken op een podium staan, probeer ik erbij te zijn. Het concertje in het Cultuurcafé was nauwelijks aangekondigd en dus vergisten wij ons bij de aankondiging op deze site van beginuur. Niet erg, want het gaf mij de tijd vooraf met Bart en hun manager Dirk te praten. 
Vooraf had Bart aangekondigd dat het optreden anders dan anders zou zijn. Dat is niets nieuws. Ik heb nog nooit een nummer twee maal op geheel dezelfde manier horen uitvoeren. 
Maar dit was echt anders, op geen enkele wijze versterkt, puur en intiem.
In het eerste gedeelte brachten ze gekend repertoire: liederen over en uit de Groote Oorlog. Qua geluid wat opbiedend tegen een storend feestje in de zaal achter het café. Niet zo’n goed idee om dit soort optredens tegelijk met een zaalactiviteit te plannen, maar bon. Van Suicide in trenches tot In Flanders Fields, mooi en stijlvol gebracht, doorleefd ook, met de klaproos op de borst. 
In het tweede deel gooiden ze het over een heel andere boeg. De poppy verdween en er werd een heel ander repertoire aangesneden. Geen boodschap, geen inhoudelijke lijn, gewoon muziek die ze leuk vinden om te zingen. 
De druk leek een beetje van de ketel, waardoor er – naar mijn mening – ietsje meer onzuiverheden binnenslopen. 
Ach ik ben te streng. Het optreden werd half aangekondigd als een try-out van een andere zangstijl en dan moet je ruimte laten voor het experiment. Hier en daar hoorden we dan wel een minpuntje waar nog aan moet gewerkt worden, maar er waren vooral fantastische momenten. We kregen een beklijvende, fragiele versie van In this heart en een leuke, lichtvoetige Girls girls girls. 


Les Voix Perdues
Posted by Peter De Vos on zaterdag 6 juni 2015


We want more!

Vera Caremans

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.