Nieuwe videoclip Zita Swoon Group

X-Ray (mixed media – 2005)
Een van de redenen waarom we hier op de redactie graag pronken met het feit dat we van Hoboken zijn, is toch wel dat ons district de woonstee is van een van de meest creatieve duizendpoten in ons bescheiden landje.
Hobokenaar Stef Kamil Carlens is een multi-disciplinair artiest. Hij bracht in het verleden zijn werk uit onder verschillende namen (A Beatband, Moondog Jr., Zita Swoon) en was lid/stichter van de groep dEUS. Hij is beeldend kunstenaar, muzikant en componist en combineert al die polen tegenwoordig in de voorstellingen met het gezelschap Zita Swoon Group.
Kamil Carlens heeft iets met dada. De tekst van zijn song ‘One Perfect Day’ (cd I Paint Pictures On A Wedding Dress, 1998) schreef hij gebruik makend van de cut-up-techniek van de dadaïsten. Voor de productie ‘Nothing That Is Everything’ vertrekt hij van een fragment uit de film Dada (1969) van Greta Deses, over de eerste dadaïstische voorstelling in het Cabaret Voltaire in Zürich in 1916. Hugo Ball bracht er zijn klankgedicht Karawane.
Voor ‘Nothing That Is Everything’ werkt Zita Swoon Group samen met Jan Lauwers’ Needcompany. Samen maken ze een speelse voorstelling die op een eenvoudige manier iets vertelt over hoe mensen met elkaar omgaan en op een vindingrijke manier beweging en dans met muziek verenigt.
Vanaf eind augustus gaan ze opnieuw op tournee met deze voorstelling.
Op het nieuwe album van de Zita Swoon Group ‘Nothing That is Everything’ is het nog even geduld oefenen tot september. Maar geen nood, we krijgen nu al een voorsmaakje met de nieuwe videoclip ‘Da Da For Spring Radio’.

PDV

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.