Daar zijn de ‘stadsmakers’

Stadsmakers is de nieuwe naam voor Opsinjoren vanaf 1 januari 2016. Vanaf dan werken we met een nieuw reglement genaamd  “stadsmakers”. Stadsmakers bundelt de subsidiereglementen van 9 diensten tot 1 reglement. Langs deze weg willen we subsidies geven aan initiatieven die het samen leven in de stad bevorderen. 


Concreet wil dit zeggen dat je vanaf 1 januari niet alleen straatactiviteiten (straatfeesten, speelstraten, burendag, lentepoets, … ) kan aanvragen via stadsmakers. We ondersteunen ook andere activiteiten en projecten met één van deze doelstellingen:

  1. Het bevorderen van de leefbaarheid in de stad
  2. Het verbeteren van de woonomgeving en het samenleven in buurten 
  3. Een actieve deelname van alle Antwerpenaars aan de samenleving. 

Door de verschillende reglementen samen te voegen, kunnen we je dus nog beter van dienst zijn. Je bent dan niet alleen een Opsinjoorder, maar ook een echte Stadsmaker. Want dankzij jou wordt de stad een betere plek.
Wil je graag kennismaken met Stadsmakers?
  • Neem een kijkje op de website: www.stadsmakers.be daar vind je alle info over het ontstaan en de mogelijkheden van het nieuwe reglement.
  • Kom op dinsdag 15 december om 19u naar onze infosessie in kasteel Sorghviedt, Marneflaan 3. Daar krijg je te horen hoe Stadsmakers ontstaan is en wat voor mogelijkheden dit nieuwe reglement biedt. Je krijgt ook de kans om vragen te stellen en andere stadsmakers te ontmoeten.
Inschrijven voor een infosessie is niet verplicht, maar kan telefonisch op het nummer 0800 25 8 25 of via het inschrijvingsformulier.
Vragen en/of opmerkingen? Laat ze ons zeker weten. Dit kan op volgende manieren:
  • Telefonisch op het gratis nummer: 0800 25 8 25
  • Per e-mail: stadsmakers@stad.antwerpen.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.