Poëzierecital Armeense verzen

Mariam Avetyan - Frank De Vos - Anoush Terterian 
Frank De Vos is van opleiding historicus. Toch haalde hij zijn kennis over de Armeense genocide niet uit de schoolboeken of cursussen. Tijdens de geschiedenislessen in de middelbare school kwam het onderwerp niet of nauwelijks aan bod. In de opleiding geschiedenis aan de universiteit al evenmin. De zwarte bladzijde van de Armeense Volkerenmoord werd ongelezen omgeslagen.
De echte kennismaking kwam er met het boek van journalist Robert Fisk (The Independent): De eerste holocaust: over de massamoord op de Armeniërs.(2008)
Het idee om de Armeense genocide 100 jaar na datum te herdenken ontstond na een leerlingenrecital met Mariam Avetyan, een leerlinge van pianiste Eliane Rodrigues. Zij voerde o.m. werk uit van de minder bekende Armeense componist Komitas Vardapet. Via Mariam leerde Frank de Armeense activiste en violiste Anoush Terterian kennen.
Op zaterdag 5 december brengen zij samen in kasteel Sorghvliedt in Hoboken het poëzierecital Armeense Verzen. Met poëzie van de in 1915 vermoorde Siamanto (Atom Yarjanian), van Paruyr Sevak, Yighisé Charants en Hovhannes Toumanyan en met muziek van Edvard Baghdasaryan, Komitas en Aram Khachaturian, de grote componisten van dit geteisterde volk, wordt het een ware poëtische en muzikale ontdekkingsreis.
Tickets voorverkoop: 7 euro. Kassa: 9 euro. Reservatie en tickets via de link van UiTHuis Hoboken: http://www.uithuishoboken.be/pozierecital-armeense-verzen
Mariam Avetyan – Frank De Vos – Anoush Terterian
Komitas Vardapet – Hovhannes Toumanyan – Aram Khachaturian

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.