Met de waterbus naar Antwerpen stad

In Rotterdam en Hamburg bestaan waterbussen al langer. In de loop van 2016 zal u ook op de Schelde de waterbus kunnen nemen, van Antwerpen naar het havengebied en terug. Er zijn drie trajecten voorzien.

Foto: Jose Mink

De waterbussen zijn een initiatief van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. Ze zijn in de eerste plaats bedoeld om havenwerknemers van en naar hun job te brengen. In de haven van Antwerpen werken meer dan 64.000 mensen. Die trotseren nu vaak lange files. Bovendien zijn er de komende jaren grote verkeerswerken gepland in Antwerpen. Wie de waterbus neemt, ondervindt daar geen hinder van. Er is ook gedacht aan fietsers, want de fiets kan vlot mee op de waterbus.

Drie buslijnen op de Schelde
Er komen drie lijnen op de Schelde met voldoende op- en afstapplaatsen: de regiolijn, de stadslijn en de havenlijn. De regiolijn vaart tussen Bazel en het Steenplein, de stadslijn tussen Hoboken en het MAS en de havenlijn tussen het Steenplein en Lillo. Naast de waterbussen komt er ook een extra veerpont tussen Lillo en Liefkenshoek.

Eerste waterbus in 2016
Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen overlegt nu over de uitwerking van het project met verschillende partners, waaronder de Lijn en de Vlaamse Overheid. Als alles volgens plan verloopt, worden de eerste bussen in de loop van 2016 in gebruik genomen.
http://www.antwerpen.be

1 Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.