Hoboken… zonder vlees

Dagen zonder vlees is een frisse bewustwordingscampagne over de impact van onze voedingsgewoontes op het milieu. Het opzet is simpel: 40 dagen minder vlees en vis eten. En dat met zo veel mogelijk mensen.

 

Samen besparen we zo veel mogelijk  op onze ecologische voetafdruk. Samen verleggen we onze culinaire horizonten.
Vleesconsumptie is een van de hoofdoorzaken van de klimaatverandering. De veeteelt stoot namelijk meer broeikasgassen uit dan de hele transportsector. Bovendien is het een erg inefficiënte manier van voeding. Nu België in de top 5 staat van landen met de grootste ecologische voetafdruk ter wereld, is deze actie een krachtig signaal dat wij burgers alvast onze verantwoordelijkheid willen nemen.

 

Er is aangetoond dat DZV zowel bewustwording als gedragsverandering teweegbrengt. En dat is waar het om draait. Het is zeker geen pleidooi voor het volledige vegetarisme, maar een gezamenlijke uitdaging voor duurzamere voedingsgewoontes.
Een betere wereld start bij onszelf. Daag uzelf uit tussen 10 februari en 26 maart en schrijf hier in om deel te nemen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.