Rode Kruis leidt Hobokense verenigingen op

Het Rode Kruis biedt twee cursussen aan om Hobokense verenigingen te leren omgaan met noodgevallen. Op 12 en 20 maart vindt de opleiding Eerste hulp bij (sport)ongevallen plaats, op 13 en 19 maart de cursus Reanimeren en defibrilleren. Beide cursussen worden gratis gegeven in Kasteel Broydenborg. Inschrijven kan tot 9 maart.
Eerste hulp bij (sport)ongevallen
Deelnemers leren wat ze moeten doen bij ongevallen aan de hand van foto’s en opdrachten.
Ze krijgen ook preventietips om blessures te vermijden.
– Zaterdag 12 maart of zondag 20 maart van 9 tot 12 uur
– Kasteel Broydenborg, Broydenborglaan 2
Reanimeren en defribilleren
Deelnemers leren reanimatie combineren met het gebruik van een automatische externe defibrillator (AED-toestel). Ze oefenen met het toestel op een reanimatiepop en leren werken met een zakmasker. Op het einde krijgen ze een brevet.
– Zondag 13 maart of zaterdag 19 maart van 9 tot 13 uur
– Kasteel Broydenborg, Broydenborglaan 2
Beide cursussen zijn gratis. Inschrijven kan tot en met dinsdag 8 maart door te mailen naar sportantenne.hoboken@stad.antwerpen.be. Verenigingen vermelden hun naam en de naam, de geboortedatum en het e-mailadres van elk deelnemend lid. Ze geven ook aan welke cursus ze op welke datum willen volgen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.