DC Groen Zuid en 118 serviceflats officieel geopend

In Hoboken kunnen senioren voortaan terecht in het gloednieuwe dienstencentrum Groen Zuid. Zorgbedrijf Antwerpen heeft het nieuwe dienstencentrum en de 118 serviceflats op zondag 14 februari officieel geopend. Met 800 bezoekers was het openingsfeest een groot succes. Zorgbedrijf Antwerpen kondigde ook aan dat het verder investeert in Hoboken: op een stuk grond aan de Heidestraat komen tegen uiterlijk 2020 een nieuw dienstencentrum en 60 serviceflats.  

Foto: Zorgbedrijf Antwerpen

Hoboken telt ongeveer 8600 60-plussers. In de nieuwe woonwijk Groen Zuid investeerde Zorgbedrijf Antwerpen in een bruisend dienstencentrum en 118 serviceflats aan de Fodderiestraat. Het openingsfeest stond in het teken van valentijn. De bezoekers genoten onder meer van lekker eten, muziek en een infomarktje. Ook de zoektocht waarmee leuke prijzen te winnen waren, was erg in trek. Het openingsfeest duurde tot 17 uur.

Uitbreiding aanbod voor senioren in Hoboken
Met het nieuwe dienstencentrum en de serviceflats van Groen Zuid breidt Zorgbedrijf Antwerpen zijn aanbod voor senioren in Hoboken verder uit. Sinds de deuren in juli zijn opengegaan, ontving dienstencentrum Groen Zuid dagelijks senioren voor een leuke activiteit: een quiz, yoga, de zondagse aperitiefconcerten… Elke middag eten in dienstencentrum Groen Zuid 50 tot 100 senioren een lekkere driegangenlunch. Ook het merendeel van de 118 serviceflats is al bewoond.
Het district Hoboken telt nu 5 dienstencentra (Groen Zuid, Klein Heide, Moretusburg, Portugesehof en Victor De Bruyne), een woonzorgcentrum (Lichtenberg) en 290 serviceflats. Daarnaast komen heel wat medewerkers van de thuisdiensten van Zorgbedrijf Antwerpen aan huis bij veel Hobokense senioren.
Algemeen directeur Johan De Muynck kondigde op het openingsfeest van Groen Zuid aan dat Zorgbedrijf Antwerpen voort investeert in Hoboken. In de Heidestraat – tussen de Oudestraat en de Kloosterstraat – heeft Zorgbedrijf Antwerpen grond gekocht, waarop Zorgbedrijf Antwerpen in 2020 een nieuw dienstencentrum en 60 serviceflats zal inhuldigen. Dat brengt het aantal serviceflats in Hoboken op 350.  Daarmee komt Zorgbedrijf Antwerpen tegemoet aan de groeiende vraag van senioren om comfortabel te kunnen wonen met de mogelijkheid van een uitgebreide dienstverlening. 
Bruisend dienstencentrum voor Hoboken
Alle diensten en activiteiten van dienstencentrum Groen Zuid zijn toegankelijk voor de bewoners van de flats en voor alle senioren uit de buurt. Ze kunnen er ’s middags terecht voor een voordelige driegangenmaaltijd, voor tal van activiteiten en cursussen en heel wat clubs en verenigingen vinden er hun vaste stek.  
Er is ook een terras om gezellig iets te drinken of even halt te houden tijdens een fietstocht langs het knooppuntennetwerk dat aan het dienstencentrum passeert. Naast een ontmoetingsplaats voor senioren uit de wijk, is het dienstencentrum bovendien een informatiecentrum. Wie dat wil, kan informatie krijgen en diensten aan huis aanvragen, zoals poetshulp, huishoudhulp en thuisverpleging.  
Dit voorjaar staat er al heel wat op het programma in dienstencentrum Groen Zuid. Een greep uit het activiteitenaanbod:

  • maaltijd met geanimeerde theatermonoloog ‘En nu ben ik het zat’ op vrijdag 4 maart om 17 uur (door Myriam Bruyninckx en vzw Paljas Producties);
  • ontbijtvertelling ‘Sterke vrouwen’ op zaterdag 19 maart om 9 uur (door Maarten van Rompaey);
  • theatervoorstelling met improvisatiegezelschap Konfituur op zondag 24 april om 11.30 uur;
  • tentoonstelling en creatieve workshop tijdens de Week van de Amateurskunsten van zaterdag 30 april tot zondag 8 mei;
  • lezing over de essentie van de jazzgeschiedenis op woensdag 4 mei om 14 uur (in samenwerking met vzw Halewynstichting);
  • jazzoptreden op zondag 22 mei om 14 uur (door de vzw Halewynstichting).

Foto: Zorgbedrijf Antwerpen


Al 104 van de 118 serviceflats verhuurd of verkocht

De 118 serviceflats bevinden zich in 3 woontorens bij het dienstencentrum en hebben een gemeenschappelijke ondergrondse parking. Ze tellen 4, 8 en 10 verdiepingen en kregen elk een naam die verwijst naar de lokale stadslegende met het verhaal van Nello, Patrasche en Aloïs. 
Alle serviceflats van Zorgbedrijf Antwerpen zijn volledig op maat van senioren opgetrokken en uitgerust met alle comfort: een aangename woonruimte met terras, een ingebouwde keuken, een badkamer met inloopdouche, een aansluiting voor wasmachine en droogkast, stopcontacten op aangepaste hoogte, een antisliplaag op de vloer, een noodoproepsysteem en aansluitingen voor telefonie en internet. De flats zijn ruim en licht en zo gebouwd dat de energiefactuur zo laag mogelijk is. De flats hebben 1 of 2 slaapkamers en zijn allemaal rolstoeltoegankelijk. Er is ook een ondergrondse parking met oplaadpunten voor elektrische fietsen.
De parktorens liggen in een autoluwe, groene woonwijk die aansluit op een groot park. In de wijk zelf komen onder meer een grote speeltuin voor kinderen en een beweegtuin met aangepaste toestellen en oefeningen die aanzetten tot bewegen. De nieuwe woonwijk wordt aangelegd met veel aandacht voor groen en bevindt zich toch vlakbij het centrum, zodat bewoners alles vlakbij hebben. Het is bovendien aangenaam fietsen en wandelen in de omgeving en de stad is dichtbij.
Het merendeel van de 118 flats is verkocht of verhuurd en de meeste bewoners namen al voor de officiële opening hun intrek in het nieuwe gebouw. Op dit moment zijn nog 14 flats beschikbaar voor wie een serviceflat op Groen Zuid wil huren of kopen. 
Zorgbedrijf Antwerpen verkoopt en verhuurt ook nieuwbouwflats in Berchem, Deurne en op Linkeroever. Verspreid over alle districten van de stad Antwerpen verhuurt Zorgbedrijf Antwerpen 3250 serviceflats. Elke inwoner van België vanaf 65 jaar, kan in een serviceflat van Zorgbedrijf Antwerpen wonen. Wie zorgbehoevend is, kan al vanaf 60 jaar een serviceflat aanvragen. 

Gratis kennismakingsbrochure
Wie interesse heeft om een serviceflat te kopen of huren, kan gratis de  kennismakingsbrochure aanvragen op www.zorgbedrijf.antwerpen.be of contact opnemen met de klantendienst.
Klantendienst Zorgbedrijf Antwerpen: tel. 03 338 92 44 (maandag tot vrijdag van 8 tot 18 uur) – klantendienst@zorgbedrijf.antwerpen.be – www.zorgbedrijf.antwerpen.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.